Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Olvastam, hogy megszavazták...

Olvastam, hogy megszavazták az új GYED extra törvényt, de a neten nem találtam pontos törvényszöveget. Vagy az még nincs?

Figyelt kérdés

Ha esetleg valaki be tudná linkelni a pontos szövegét, azt nagyon megköszönném. Engem igazából az a kérdés foglalkoztat, hogy kaphatok-e majd én is egyszerre gyes-t, és gyedet/tgyást.

Februárban fogok szülni. A nagyobb gyerekem már elmúlt 2 éves, de majd csak nyáron lesz 3 éves. Vagyis még járna utána a gyes, de én meg sem igényeltem, mert a gyed lejárta után visszamentem dolgozni. Most is dolgozom még, a tervek szerint január közepéig, és utána mennék tgyásra.

A különböző cikkekben csak annyit írtak, hogy a korábbi folyósított ellátások nem szűnnek meg, de ugye én most nem kapok gyest. Ha esetleg január 1-én megigénylem a gyest, úgy hogy amúgy dolgozom 8 órában, akkor január közepén elmehetek tgyásra, úgy hogy megmaradjon a gyes is mellette? Vagy most ez hogyan működik ebben az esetben, akár utólag is igényelhetem a tgyás mellé a gyest?

2013. dec. 10. 09:22
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
Igen, amit el is fogadtak, sőt belevették, hogy ikeres anyukák 3 évig lehetnek gyed-en a mostani 2 helyett.
2013. dec. 12. 15:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!