Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyed extra bevezetésével ez...

Gyed extra bevezetésével ez is fog változni?

Figyelt kérdés
A kérdésem az lenne,h szerintetek,ha terhesállományba megyek pocaklakóval,akkor is fog járni a nagytesóra a gyes?

2013. nov. 21. 09:19
 1/8 anonim ***** válasza:

Kérdés mikor fog megszületni a pici, még idén vagy jövőre? Ha jövőre, akkor jár végig a nagy gyerek után is minden )gyed, gyes) - persze, ha elfogadja az Országgyűlés a törvényjavaslatot, amit egy hete megkaptak.

Itt a törvényjavaslat:

[link]

2013. nov. 22. 20:25
 2/8 A kérdező kommentje:

Továbbmegyek.Esetleg gyed is jár (nagyobb gyerekre) és ugyanakkor terhesállományi táppénz is jár (pocaklakóra) ??

jövőre születik kicsibaba...

2013. nov. 24. 10:35
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha elfogadják a törvényjavaslatot, akkor jár a nagyra a gyed, majd ha az lejár, a gyes is végig, nem kell lemondanod. Igen, táppénz is jár a gyed mellett, hiszen magyarul visszamész dolgozni, de rögtön táppénzre mész a pocaklakóval. (A nagy gondolom elmúlt 1 éves, mert akkor lehet gyed mellett dolgozni 2014. január 1-jétől.)
2013. nov. 24. 13:25
 4/8 A kérdező kommentje:
uh,az elég jó lenne :)
2013. nov. 24. 18:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Azt viszont nem tudom,h terhesállományba bármikor lehet-e menni vagy csak 91 napos korától?
2013. nov. 24. 18:07
 6/8 anonim ***** válasza:

91 napos magzattal a családi adókedvezményt lehet igényelni.

Találtam egy kérdést, rá a választ is beírom:

Mikor adja ki legkorábban a terhesgondozó a Tgyás-hoz benyújtandó orvosi igazolást (Terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolás) a szülési szabadság megkezdéséhez?

A válasz

Szülés előtt 28 nappal lehet tgyásra menni, akkor adják ki leghamarabb a táppénzes papírt is a tgyáshoz.

2013. nov. 24. 22:19
 7/8 A kérdező kommentje:
én nem szülési szabadságra gondolok,hanem ha veszélyeztetett terhes vagyok,akkor nem szabad dolgozni,tehát táppénzre kell menni,lehet azt nem terhesállománynak hívják...sima betegállomány esetleg?
2013. nov. 25. 08:48
 8/8 anonim ***** válasza:
Az sima táppénz.
2013. nov. 25. 09:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!