HA bevezetik az extra GYEDet, nekem is jár majd?
Figyelt kérdés
Jelenleg GYEDen vagyok kisfiammal, ami 2014. augusztus 14-ig járna, DE május 16ra ki vagyok írva a kistesóval. Ha bevezetik az extra GYEDet én is felvehetem majd májusba a maradékot (ami augusztusig járna), mikor lemondom a nagyra a GYEDet, attól függetlenül, hogy nem megyek vissza dolgozni, hanem GYÁS-ra megyek?2013. nov. 6. 10:19
1/5 anonim válasza:
Szerintem nem, mert az pont azért van kitalálva, hogy dolgozni menjenek vissza az anyukák. És így adót fizessenek újra.
2/5 anonim válasza:
Kedves első, aki tgyáson és gyeden van, azok is fizetnek 16% SZJA-t, mivel adóköteles jövedelmek.
Kérdező, elvileg lehetséges, de erre nehéz válaszolni, mert még semmi sem biztos, nincsen megszavazva, parlament elé terjesztve. Szerintem ez majd csak januárban fog kiderülni.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. nov. 7. 12:37
5/5 anonim válasza:
Ha elfogadják a törvényjavaslatot, ami 1 hete az Országgyűlés előtt van már, akkor - mivel 2014. január 1-je után születik a kistesó - így neked már nem kell lemondani a nagy gyerekre még járó gyed-et illetve majd gyes-t sem, azt folyamatosan kapod, miközben már a kistesó után a tgyást, majd gyed-et...
Itt a törvényjavaslat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!