Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » HA bevezetik az extra GYEDet,...

HA bevezetik az extra GYEDet, nekem is jár majd?

Figyelt kérdés
Jelenleg GYEDen vagyok kisfiammal, ami 2014. augusztus 14-ig járna, DE május 16ra ki vagyok írva a kistesóval. Ha bevezetik az extra GYEDet én is felvehetem majd májusba a maradékot (ami augusztusig járna), mikor lemondom a nagyra a GYEDet, attól függetlenül, hogy nem megyek vissza dolgozni, hanem GYÁS-ra megyek?
2013. nov. 6. 10:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nem, mert az pont azért van kitalálva, hogy dolgozni menjenek vissza az anyukák. És így adót fizessenek újra.
2013. nov. 6. 11:38
 2/5 anonim ***** válasza:

Kedves első, aki tgyáson és gyeden van, azok is fizetnek 16% SZJA-t, mivel adóköteles jövedelmek.

Kérdező, elvileg lehetséges, de erre nehéz válaszolni, mert még semmi sem biztos, nincsen megszavazva, parlament elé terjesztve. Szerintem ez majd csak januárban fog kiderülni.

2013. nov. 6. 14:53
 3/5 anonim ***** válasza:
2013. nov. 7. 12:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. nov. 7. 12:37
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha elfogadják a törvényjavaslatot, ami 1 hete az Országgyűlés előtt van már, akkor - mivel 2014. január 1-je után születik a kistesó - így neked már nem kell lemondani a nagy gyerekre még járó gyed-et illetve majd gyes-t sem, azt folyamatosan kapod, miközben már a kistesó után a tgyást, majd gyed-et...

Itt a törvényjavaslat:

[link]

2013. nov. 22. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!