Mit jelent pontosan az "újonnan igénylők" a gyed-extránál?
Az "újonnan igénylők" kaphatják meg a gyedet illetve gyest munka mellett. De én azt sehol nem olvastam, hogy aki jan. 1-je után szül vagy valaki látta ezt leírva (mert több kérdésnél ezt láttam válasznak)?
Ha pl. valakinek jövőre jár le a gyed és visszamegy dolgozni, akkor igényelheti a gyest? Tulajdonképpen újonnan igényli a gyest.
Ha az újonnan igénylők-et úgy értelmezzük, hogy aki 2014 jan. 1-je után szül, akkor ez azt jelenti, hogy 2014-ben senki nem kap még munka mellett, hisz 2015 lesz, mire 1 éves lesz a gyermek....
"Ha az újonnan igénylők-et úgy értelmezzük, hogy aki 2014 jan. 1-je után szül, akkor ez azt jelenti, hogy 2014-ben senki nem kap még munka mellett, hisz 2015 lesz, mire 1 éves lesz a gyermek...."
Igen szerintem itt van az ördög elásva. 2015 meg már a választás után van és még semlesz majd rá pénz.
Most is igényelheted a gyest, ha visszamész dolgozni! Csak 4 órában dolgozhatsz.
És hidd el, ki van ez találva...
"A gyes esetében eddig maximum harminc órában lehetett dolgozni, jövő évtől a gyed és a gyes mellett is teljes munkaidőben lehet munkát vállalni. Mindez abban az esetben is igaz, ha a gyermek, vagy a gyermekek, akikkel kapcsolatban ellátásban részesült a szülő, 2014. január elseje előtt születtek, illetve ha az édesanya visszament dolgozni, vissza tudja igényelni azt az ellátást, amire ma nem jogosult. "
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!