Apa kapja a GYED-et a 16 hónapos baba után. Anya júniusban dipolmázik (levelezőin tanul), csak ezután tud munkát keresni és augusztustól tudna kezdeni. Be lehet adni a gyereket bölcsibe?

Figyelt kérdés

Tanári szakról van szó, ezért az augusztusi kezdés. Anyagi okokból apa fizetése után igényeltük a GYED-et.

Úgy tudom márciusban kell beiratni. Félek, hogy probléma lenne, hogy nekem nem lesz munkáltatói igazolásom. Hogy levelezőin tanulok azt nem tudom mennyire veszik figyelembe.

Valaki volt hasonló helyzetben? Mire lehet számítani?

tegnap 21:22
 1/2 anonim ***** válasza:
71%

Beiratkozaskor meg nem kell munkaltatoi, de amikor viszed a beszoktatasra,akkor igen.

Viszont ez egy nehez helyzet, mert nem biztos, hogy pont akkor lesz beszoktatas, amikor te ugymond raernel. Tehat ha augusztustol dolgozol, de csak szeptember vegen kerultok sorra a bolcsiben, addig is meg kell oldani a gyereket.

tegnap 21:52
 2/2 A kérdező kommentje:

Igazából az a terv, hogy anyósom hozzánk költözik a következő 1-2 évre míg sikerül ezt megoldani.

Igazából ráérne és szívesen jönne, de nem tenne jót a házasságunknak. A gyereknevelésről is mások az elképzelései.

Szeretném, ha meg tudnánk ezt oldani nélküle, de nem tudom mennyire fog menni.

ma 00:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!