Ha meg is valósul a gyed extra akkor azt az anyukát, hogy érinti aki az egyik gyerekre már csak gyes-re lenne jogosult a másikra pedig tgys -t kezdi?
Nem visszamenőleg gondoltam, hanem jelenleg nem veszem igénybe a gyest a második fiamra mert táppénzen vagyok a harmadikkal, de dec. tölti a 2 és felet a második így maradna még fél év 3 éves koráig. Arra a fél évre gondoltam
semmilyen visszamenőlegre.
Igen de ahhoz a második gyereknek a nagy 1,5 éves korára már meg kell születnie és akkor jár 5 hónapi dupla gyed.
Ez meg azért elég ritka.
Akkor tartsatok ki 2014. januárjáig :) Mert a nagyobbik után is végig megkapod a gyest (pérhuzamosan a kicsi utáni juttatással), ha a kicsi 2014. januárban születik már - persze ha elfogadják a törvényjavaslatot, ami már az Országgyűlésnél van péntek óta. De ha még idén megszüntetik, akkor a nagy után már nem jár - mert a most érvényben lévők vonatkoznak akkor.
Itt megtalálod a törvényjavaslatot: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!