Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha meg is valósul a gyed...

Ha meg is valósul a gyed extra akkor azt az anyukát, hogy érinti aki az egyik gyerekre már csak gyes-re lenne jogosult a másikra pedig tgys -t kezdi?

Figyelt kérdés
Gondolom más is van így, a nagyobbik 2 és fél éves, másfél hónap múlva jön a második tesó, ő rá igénylem a tgys-t. Így ha két ellátást lehet kérni akkor a középső fiamra aki 2 és fél kérhetném még fél évig a gyest is??Köszi !!

2013. nov. 10. 13:20
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nem így lesz, visszamenőleg nem jár.
2013. nov. 10. 13:24
 2/9 A kérdező kommentje:

Nem visszamenőleg gondoltam, hanem jelenleg nem veszem igénybe a gyest a második fiamra mert táppénzen vagyok a harmadikkal, de dec. tölti a 2 és felet a második így maradna még fél év 3 éves koráig. Arra a fél évre gondoltam

semmilyen visszamenőlegre.

2013. nov. 10. 13:28
 3/9 A kérdező kommentje:
Most olvasgatom, csak arra vonatkozik aki jan.01. után szül??Hát én pont jan. 01-re vagyok kiírva :D de ez képlékeny ugye bár ;) mikor jön a bébi... köszi azért !!
2013. nov. 10. 13:32
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerintem ez úgy lesz, hogy arra vonatkozik aki 2013.01.01 után megy gyed-re és utána szül következőt. Szóval a korábbi gyerek ilyen szempontból már nem számít.
2013. nov. 10. 13:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Úgy érted 2014. jan. 01. ugye?? Értem, majd kiderül.
2013. nov. 10. 13:34
 6/9 anonim ***** válasza:
Igen szerintem ez úgy lesz,hogy mondjuk születik egy gyerek 2013 január 1-jén a következő meg 2014 december elsején, akkor jár majd dupla gyed. De majd kiderül.
2013. nov. 10. 13:37
 7/9 anonim ***** válasza:
Dupla gyed? Akkor ezek szerint sok ember a fizetése 140%-át kapja gyed-ként, vagyis majdnem másfélszer annyit, mint a fizetése???
2013. nov. 10. 13:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Igen de ahhoz a második gyereknek a nagy 1,5 éves korára már meg kell születnie és akkor jár 5 hónapi dupla gyed.

Ez meg azért elég ritka.

2013. nov. 10. 13:56
 9/9 anonim ***** válasza:

Akkor tartsatok ki 2014. januárjáig :) Mert a nagyobbik után is végig megkapod a gyest (pérhuzamosan a kicsi utáni juttatással), ha a kicsi 2014. januárban születik már - persze ha elfogadják a törvényjavaslatot, ami már az Országgyűlésnél van péntek óta. De ha még idén megszüntetik, akkor a nagy után már nem jár - mert a most érvényben lévők vonatkoznak akkor.

Itt megtalálod a törvényjavaslatot: [link]

2013. nov. 19. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!