Kikre vontakozik a GYED extra?
Az utolsó mondat lényeges
Az egyes törvényeknek a gyermekgondozási ellátások átalakításával, valamint a szociális hozzájárulási adó megfizetése alóli kedvezmény bővítésével összefüggő módosításáról szóló javaslat részletes indoklása szerint a többgyermekes családmodell vonzóbbá tétele, valamint a családok támogatása érdekében a gyermekgondozási ellátások folyósítása ideje alatt született újabb gyermek esetén a korábbi ellátás nem szűnik meg, hanem a jogosultsági idő teljes időtartama alatt továbbfolyósítják az összeget. Ez a módosítás az intézkedés hatályba lépését megelőzően született gyermekeket is érinti, ha 2014. január 1-jét követően a családban újabb gyermek születik.
Az utolsó válaszadónak van igaza!
Én úgy értelmeztem, mikor átrágtam a beadott törvényjavaslatot, hogy aki visszament dolgozni és lemondta a gyedet, akkor újra igényelheti majd jan 1-től.
Bemásolom, ott az utolsó mondat a leglényegesebb neked:
"Az egyes módosítások alkalmazásának időbeli hatályát állapítja meg. A felsőoktatásban részt
vevő hallgatók által igénybe vehető GYED-re vonatkozó szabályok a 2013. december 31-ét
követően született gyermekek után igényelt ellátásokra vonatkozó kérelmek esetében érvényesek.
A korlátlan munkavégzés lehetősége, valamint a gyermekgondozási ellátások folyósítása ideje
alatt született újabb gyermek esetén a korábbi ellátás továbbfolyósítása a jogosultsági idő teljes
időtartamára az intézkedés hatálybalépését megelőzően, azaz 2014. január 1-je előtt született
gyermekekre is kiterjed. A jogosultsági idő lejárta előtt szüneteltetett ellátások kérelemre
felélednek."
Itt a törvényjavaslat, érdemes tanulmányozni, bár még ugye az Országgyűlés nem fogadta el.
Bocsánat nem ide tartozik de az pl nagyon szomoru hogy nekem ugyan annyi a Gyedem most mint a kisfiammal vagyis mint 3 éve !!
SZÉGYEN AZ A MAGYARORSZÁG!!dE JANUÁRA UTÁN SZÜLETIK A 3 BABÁNK REMÉLEM RÁ VONATKOZNI FOG A GYED EXTRA ELNEVEZÉSÜ TÖRTÉNET
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!