Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Kikre vontakozik a GYED extra?

Kikre vontakozik a GYED extra?

Figyelt kérdés
Ti tudjátok, hogy kikre vonatkozik a GYED extra? Csak a 2014 jan. 1 után szülőkre, vagy azokta is, akik most lennének jogosultak GYEDre? Négy órában dolgozom, a gyerek még nincs két éves, lemondtam a GYEDről, de az új törvények szerint újra járna január 1-től. Vagy csak majd azoknak, akik ezután szülnek? Vagy akik majd ezután mennek vissza dolgozni?
2013. nov. 24. 08:42
 1/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó mondat lényeges

Az egyes törvényeknek a gyermekgondozási ellátások átalakításával, valamint a szociális hozzájárulási adó megfizetése alóli kedvezmény bővítésével összefüggő módosításáról szóló javaslat részletes indoklása szerint a többgyermekes családmodell vonzóbbá tétele, valamint a családok támogatása érdekében a gyermekgondozási ellátások folyósítása ideje alatt született újabb gyermek esetén a korábbi ellátás nem szűnik meg, hanem a jogosultsági idő teljes időtartama alatt továbbfolyósítják az összeget. Ez a módosítás az intézkedés hatályba lépését megelőzően született gyermekeket is érinti, ha 2014. január 1-jét követően a családban újabb gyermek születik.

2013. nov. 24. 09:42
 2/9 A kérdező kommentje:
Ez a rész szerintem másra vonatozik, arra, hogy a GYED-et kaphatod a TGYÁS mellett is, ha még GYED alatt szülsz.
2013. nov. 24. 10:23
 3/9 A kérdező kommentje:
Én nem szülök most, hanem dolgozok GYED helyett, a kérdés az, hogy kaphatom-e a GYED-et munka mellett januártól.
2013. nov. 24. 10:24
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem, nem kaphatod, mert csak január 1 után született gyerekek esetében fog járni
2013. nov. 24. 10:27
 5/9 Lili0215 válasza:
A törvényalkotó nem csak a jövő nemzedékre gondolt: a gyed extra a 2014. január elseje előtt született gyermeknél is igénybe vehető.
2013. nov. 27. 10:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Az utolsó válaszadónak van igaza!

Én úgy értelmeztem, mikor átrágtam a beadott törvényjavaslatot, hogy aki visszament dolgozni és lemondta a gyedet, akkor újra igényelheti majd jan 1-től.

Bemásolom, ott az utolsó mondat a leglényegesebb neked:

"Az egyes módosítások alkalmazásának időbeli hatályát állapítja meg. A felsőoktatásban részt

vevő hallgatók által igénybe vehető GYED-re vonatkozó szabályok a 2013. december 31-ét

követően született gyermekek után igényelt ellátásokra vonatkozó kérelmek esetében érvényesek.

A korlátlan munkavégzés lehetősége, valamint a gyermekgondozási ellátások folyósítása ideje

alatt született újabb gyermek esetén a korábbi ellátás továbbfolyósítása a jogosultsági idő teljes

időtartamára az intézkedés hatálybalépését megelőzően, azaz 2014. január 1-je előtt született

gyermekekre is kiterjed. A jogosultsági idő lejárta előtt szüneteltetett ellátások kérelemre

felélednek."

[link]

Itt a törvényjavaslat, érdemes tanulmányozni, bár még ugye az Országgyűlés nem fogadta el.

2013. nov. 28. 13:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Bocsánat nem ide tartozik de az pl nagyon szomoru hogy nekem ugyan annyi a Gyedem most mint a kisfiammal vagyis mint 3 éve !!

SZÉGYEN AZ A MAGYARORSZÁG!!dE JANUÁRA UTÁN SZÜLETIK A 3 BABÁNK REMÉLEM RÁ VONATKOZNI FOG A GYED EXTRA ELNEVEZÉSÜ TÖRTÉNET

2013. dec. 10. 21:28
 8/9 anonim ***** válasza:
Igen, vonatkozni fog rá, mert elfogadta az Országgyűlés is a gyed-extrát! Szóval a 2. gyermeked után végig megkapod a gyedet és a gyest, miközben a 3. gyerek után is igényled majd (egy a lényeg, hogy jövőre szülessen meg a tesó, mert ha idén, akkor még a jelenleg érvényben lévők szerint van, szóval csak egy gyerek után jár).
2013. dec. 11. 20:53
 9/9 anonim ***** válasza:

Elfogadta az Országgyűlés a gyed extrát! :)

[link]

2013. dec. 11. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!