Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Aki már belerágta magát a új...

Aki már belerágta magát a új Gyed extra témába, tudna segíteni?

Figyelt kérdés
Augusztusban volt 2 éves a lányom, vissza is mentem dolgozni 6 órában, hogy a gyes is megmaradjon. Most akkor ha januártól 8 órásban lennék, akkor is járta tovább a gyes?
2013. dec. 8. 14:14
 1/7 anonim ***** válasza:
igen
2013. dec. 8. 14:15
 2/7 anonim ***** válasza:
38%

Állítólag csak a 2014 után született gyerekekre érvényes, úgyhogy eszerint nem.

De meg kell várni, míg megszavazzák (ha egyáltalán megszavazzák), és akkor biztos lesz.

2013. dec. 8. 14:43
 3/7 anonim ***** válasza:
34%
Én úgy tudom, hogy már megszavazták. És arra is vonatkozik, aki nem 2014. január elseje után szül.
2013. dec. 8. 14:54
 4/7 anonim ***** válasza:
3-as hol hallottad? Mikor? Esetleg valami link? Csak mert engem is érdekelne!
2013. dec. 8. 15:20
 5/7 anonim ***** válasza:

A juttatások halmozhatóvá tétele minden olyan kismamának segít, aki 3 éven belül több gyereket szül. Mivel nincs felső határ, előfordulhatnak olyan esetek is, hogy ha egy nagyon magas jövedelmű anya többször szül, vagy ikrei lesznek, akár több százezer forintot is kaphat. Gyest ugyanakkor csak két gyerek után fizet az állam. A törvényalkotó nem csak a jövő nemzedékre gondolt: a gyed extra a 2014. január elseje előtt született gyermeknél is igénybe vehető.

Itt a teljes cikk:

[link]

2013. dec. 8. 15:30
 6/7 anonim ***** válasza:
Az 5. válaszadónak igaza van, vagyis ha MA megszavazza az Országgyűlés (mert ma szavaznak róla elvileg) akkor nem kell lemondanod, továbbra is jár a gyed munka mellett, még ha az 8 órás is!
2013. dec. 9. 12:42
 7/7 anonim ***** válasza:
ezt most találtam [link]
2013. dec. 9. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!