Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Egyedülálló anya egyedül...

Egyedülálló anya egyedül szülés után hogy él meg gyesből, ha nem jogosult gyedre?

Figyelt kérdés
tekintve, hogy a gyes a gyerekre jár..és a számlák? vagy elveszik majd a gyerekét? vagy marad mellette az aktív korúak segélye?
2013. dec. 5. 23:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Más választásod nincs, minthogy el kell menned dolgozni. Igen, szüksége lenne a babának arra, hogy az anyja ott legyen vele, de arra is, hogy meleg legyen a lakásban, ahol éltek, ha nincs tejed, meg tudd venni a tápszert, stb. Ezt plusz a rezsit és az étkezésedet a gyesből képtelen leszel kifizetni.
2013. dec. 6. 06:29
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

kötelezheted az apát bíróság útján,h fizessen. Ami jár, az jár.

Van rendszeres gyerekvédelmi segély, lakhatási támogatás és ilyenek. Nem sok pénz,de több, mint a semmi, a védőnődnél kell érdeklődni.

2013. dec. 6. 06:52
 13/17 anonim ***** válasza:

Én ebben a helyzetben biztos, hogy anyaotthonba mennék. Azért ezt gondold át, és mielőbb intézkedj, hogy valahol a közelben legyen helyed. Menj el a gyerekjólétisekhez és kérdezd meg, ez pontosan hogyan működik.

A bölcsöde (állami), a törvény szerint csak 20 hetes kortól veszi be a gyereket, szóval addig még dolgozni se tudsz elmenni mellette.

2013. dec. 6. 07:19
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
13-as vagyok. Azt amúgy nem értem, hogy az örökbeadást miért kell ebben a helyzetben erőltetni, amikor az anya szeretné a gyereket. Ha pénzügyileg kilátástalan helyzetbe kerül, még akkor is jobb megoldás, ha addig nevelőszülőkhöz kerül, anya addig összeszedi magát, aztán a gyerek visszakerülhet hozzá, egy már rendezett helyzetbe. Miért kellene egy életre lemondania róla?
2013. dec. 6. 07:25
 15/17 anonim ***** válasza:
78%

Kedves kérdező !

Már ne is haragudj de a gyerektartás miért is van kikötve ?

Az apának kötelessége fizetni,másképp bíróság elé viszik és börtönbe is kerülhet

Én is megjártam a gyerektartás miatt a poklot.Bár én kaptam minden juttatást.

Szóval beszélj az apucival hogy döntsön...vagy fizet önszántából vagy feljelented

A volt férjemnek a fizetése 30 %át kell fizetnie....elég jól keres a sz@rházija

Nagyon sajnálom a helyzeted...

2013. dec. 6. 07:33
 16/17 anonim ***** válasza:
Az apàt kötelezd gyerektartàsra, csalàdi pótlèk is jàr, valamint egyszeri 62 ft ha jàrsz terhesgondozàsra, segèlyt kaphatsz pl gyermekvèdelmit...nem tudom van e lakàsod de ha nem egy szoba esetleg albèrlőt is fogadhatsz, ha màr csak a rezsi osz,ik is segítsèg. Vagy kisebb lakàs. Ès jól meg kell húzni a nadràgszíjat, remènykeni hogy nem lesz tàpszeres....
2013. dec. 6. 07:35
 17/17 anonim ***** válasza:

Gyerektartás törvényileg jár, 1 gyerek esetén általában a fizetés20-25%. Viszont ha nem ismeri el az apaságot akkor beperelve jó pár hónapig nem látsz belőle semmit.

Gyerekvédelmit is igényelhetsz bár csecsemőnél sokat nem számít a gyerekvédelmi. Félévente 5ezer Ft ilyen helyzetbe semmit sem ér.

Anyaotthon vagy örökbe adás más megoldásnem nagyon van. 33 ezerből nem fogtok tudni megélni.

2013. dec. 6. 08:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!