Egyedülálló anya egyedül szülés után hogy él meg gyesből, ha nem jogosult gyedre?
kötelezheted az apát bíróság útján,h fizessen. Ami jár, az jár.
Van rendszeres gyerekvédelmi segély, lakhatási támogatás és ilyenek. Nem sok pénz,de több, mint a semmi, a védőnődnél kell érdeklődni.
Én ebben a helyzetben biztos, hogy anyaotthonba mennék. Azért ezt gondold át, és mielőbb intézkedj, hogy valahol a közelben legyen helyed. Menj el a gyerekjólétisekhez és kérdezd meg, ez pontosan hogyan működik.
A bölcsöde (állami), a törvény szerint csak 20 hetes kortól veszi be a gyereket, szóval addig még dolgozni se tudsz elmenni mellette.
Kedves kérdező !
Már ne is haragudj de a gyerektartás miért is van kikötve ?
Az apának kötelessége fizetni,másképp bíróság elé viszik és börtönbe is kerülhet
Én is megjártam a gyerektartás miatt a poklot.Bár én kaptam minden juttatást.
Szóval beszélj az apucival hogy döntsön...vagy fizet önszántából vagy feljelented
A volt férjemnek a fizetése 30 %át kell fizetnie....elég jól keres a sz@rházija
Nagyon sajnálom a helyzeted...
Gyerektartás törvényileg jár, 1 gyerek esetén általában a fizetés20-25%. Viszont ha nem ismeri el az apaságot akkor beperelve jó pár hónapig nem látsz belőle semmit.
Gyerekvédelmit is igényelhetsz bár csecsemőnél sokat nem számít a gyerekvédelmi. Félévente 5ezer Ft ilyen helyzetbe semmit sem ér.
Anyaotthon vagy örökbe adás más megoldásnem nagyon van. 33 ezerből nem fogtok tudni megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!