Van terv arra, hogy lehet kint szülni, szülés után hazajönni mindezt egyedül autó nélkül? Vagy vegyek autót?
Utaztatnád a néhány napos újszülöttet vonaton, repülőn, ahol több ezer, mindenféle nációjú ember köpködi a bacilusait??? Egy ilyen picinek nagyon érzékeny még az immunrendszere, még a legelemibb oltásait sem kapta meg!
Elég extrém ötlet, én nem javasolnám, hogy ilyesmiben gondolkodj...
(Zárójelben, azt sem tudhatod, hogy TE milyen állapotban leszel a szülés után. Az első szülésem után hetekig alig bírtam járni, volt, hogy térden másztam ki a mosdóig, ugyanis a gátsebem miatt kicsit "csálén" ültem az első 1-2 napban, ettől viszont totál bedurrant az egész derekam. De akár egy váratlan császármetszés is keresztülhúzhatja a terveidet.)
Egyébként van kint egészségbiztosításod?
persze, van kint mindenem,(TB, munkaügyi reg; kismama könyv) kint éltünk, kint dolgoztam, míg vége nem lett.
csak én nem akarok ott lenni szülés után totál egyedül egy lakásban. nem bírnám sokáig. de lehet még addig se. egyedül, ápolás,minden segítség nélkül, ezért akarok haza jönni.
elméletileg addig nem hagyhatod el az országot amíg a babának nincsenek papírjai. most autóval, határ "nélkül" ez feltételezem nem akkora dolog, de repülőre biztos nem engedik fel útlevél/személyi nélkül.
annak meg min. 10 nap az intézése. barátnőmék kisfia majd 1 hónapos volt mire kész lett a picinek az útlevele és haza tudtak repülni.
mondjuk az se mindegy melyik országról van szó.
valóban 1-2 óránál tovább nem ajánlott a kagylóülés, máshogy meg nem szállítható, illetve van olyan mózes ami autóba beköthető, de az meg nem biztonságos mert oldalt, teljesen vízszintesben fekszik a baba.
biztos egyszerűbb kint megszülni? mi baja a gyámügynek? még terhes vagy, mi a gondjuk már most? az apasági?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!