Jövő áprilisban fogok szülni és idén január 4-től nincs bejelentett munkahelyem. Milyen ellátásra számíthatok, ha megszületik a pici?
Még annyi eszembe jutott, hogy bár ha te nem dolgozol attól még a férjed aki ha dolgozik igénybe veheti a 91 napos magzat után a családi adó kedvezményt ami 10.000Ft-tal kevesebb adót vonnak le tőle. Ez csak annak jár aki dolgozik, mert nem kézbe kapott 10.000Ft ha nem csak ennyivel vonnak le kevesebbet.
Bocs, hogy csak ilyen linkeket másolok be , de ezeket neked személyre szabottan kell tanulmányoznod és valami megoldást találnod.
9-es, az elmúlt évre írtam a 180 napot! De ahogy a kérdező továbbiakban kifejtette , így már nem aktuális amit írtam, mivel már ez év januárjától nincs is bejelentve.....
Kérdező, miért mentél bele abba, hogy ne légy bejelentve, így várandósan? Gondolom a teherbeesésedkor még volt munkaviszonyod. Vagy határozott idejű volt?
Január óta nem találtam munkát, csak ide vettek fel, de itt meg nem jelentettek be 3 hónapig, a próbaidő alatt. Ez most telt le és pechemre (aminek egyébként nagyon örülünk!) babás lettem és el is mondtam a főnökömnek. Azt hiszem, itt csesztem el, épp be akart jelenteni. De így most se munka, se TB. Jövő héten megyek intézni magamnak a TB-t, havi 6600 Ft, de így legalább nem kell fizetnem a terhesgondozásért, meg a sok vizsgálatért, ultrahangért.
De azért borzasztó ez a világ :(
Igen gyes plusz családi plusz ha a férjed bejelve dolgozik akkor a terhesség 91napjától igényelhető adókedvezmény ez havi 10 ezer.
"Talán ha te bejelented saját magadat vagy fizetsz magad után valami járulékot akkor hátha esetleg járna valami GYED vagy TGYÁS"
Azért ez nem ilyen egyszerű, ha bejelentkezik vállalkozónak akkor havi 60-70 ezres járulékot kell fizetnie a minimálbér után is.
9x70 ezer nem két fillér, utána meg lesz havi 15 ezerrel több a gyed mint az alanyi gyes.
De járj még utána hátha mond valaki valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!