3 gyerekes szülők, akiknek nem minimálbér a bejelentett jövedelmük, milyen kedvezményeket kaptok a gyerekekre?
Sajnos ott tart az ember, hogy vagy 1 v. 3 gyerek, mert kettőt nehéz lesz felnevelni úgy, hogy semmilyen támogatást nem kapunk, mivel senki nem beteg, házasok vagyunk és mind a ketten bejelentett közalkalmazotti bérrel rendelkezünk. Fekete jövedelmünk nincs - a vállalkozók gyermekeinek szinte mindenféle segély, kedvezmény jár - meg apának a 10 millás autó, stb...
Szóval gondolkozunk 3. gyerkőcön, leírnátok 3 gyereknél, suli, ovi étkezés, szoctám, vagy könyvkedvezmény, nyaralás adókedv stb... szóval mindent ami eszetekbe jut?
Nem csak emiatt gondolkozunk még egy gyerkőcön, de hát ez is elgondolkodtató... Vagy váljunk el papíron?
A 3. baba még csak úton van, úgyhogy azt írom amit eddig kapunk, vagy tudom, hogy kapni fogunk.
A férjem fizetését nagyon megdobta a családi adókedvezmény. Mi neki kértünk mindent, ha lesz fent maradó kedvezmény akkor majd adóbevalláskor megigénylem én. Mivel változó a fizetése, van hogy a teljes 99.000 Ft-ot ki tudjuk használni és még marad is adóköteles jövedelme, de van hogy nem éri el a felső határt.
A csp 56.000 Ft lesz.
Ovis, iskolás étkeztetés féláron.
Tankönyvek ha jól tudom ingyenesek, de nálunk még a legnagyobbnak is van 2 éve az oviból, így azt még nem érdeklődtem meg.
Önkormányzati, szociális támogatás az 1 főre jutó magas jövedelmünk miatt nem fog járni.
Nyaralásra lehet pályázni. Pár nap belföldön, némi saját hozzájárulással.
Sok helyen van nagycsaládos kedvezmény belépőkből.
Ha mindenki utazik, akkor 90%-os kedvezmény a vonaton és a távolsági buszokon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!