Meg fogom szakítani a GYED-em, megyek vissza dolgozni, és apuka lesz GYES-en. Lehet-e kérvényezni úgy, hogy a baba még nem tölti be akkor az 1 éves kort?
Figyelt kérdés
Meg kell várni amíg a baba 1 éves lesz, vagy rögtön a GYED megszakításával kérheti-e apa a GYES-t?2013. aug. 17. 13:11
1/12 A kérdező kommentje:
Nem dolgozik mellette.
2013. aug. 17. 13:46
2/12 anonim válasza:
Természetesen lehet.. Mivel Apuka kérvényezi,rá vonatkoznak azok a szabályok amik elvileg anyukákra szokott.
Tehát GyES-t kaphat,azonban nem dolgozhat a gyermek 1 éves koráig,majd 1 éves korától heti max 30 órában
3/12 A kérdező kommentje:
köszönöm!
és azt meg tudnád mondani hogy ez a 30 óra hogy lehet elosztva, tehát szabályozva van, hogy napi mondjuk csak 6 óra, vagy 3 nap alatt is le lehet dolgozni a 30 órát?
2013. aug. 17. 15:20
4/12 anonim válasza:
Nincs szabályozva az a lényeg, hogy heti 30 nál nem lehet több.
5/12 A kérdező kommentje:
ok. köszönöm!)
2013. aug. 17. 16:33
6/12 A kérdező kommentje:
ugye nem kell hogy házasok legyünk?
2013. aug. 17. 16:50
7/12 anonim válasza:
Nem nem kell.
De őszintén én ezt soha nem értem miért kérdés? Hisz te mint az anya sem vagy házas és neked is járt nem :)
Apasági nyilatkozat után ugyan annyira az ő gyereke mint neked.
8/12 A kérdező kommentje:
nem tudom, csak felmerült, de igen, logikus, köszi.
2013. aug. 17. 16:53
9/12 anonim válasza:
Bocsi az offért, de apuka mért gyest kér, mért nem gyedet? Vagy neki nincs munkaviszonya? Én úgy tudom, hogx gyes mellett is csak a gyerek 1 éves korától lehet dolgozni. Addig meg kérhet gyedet. Vagy rosszul tudom? Vagy rosszul értelmeztem a szituációt?
10/12 A kérdező kommentje:
mert nincs m. viszony.
2013. aug. 18. 12:38
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!