Zöld szemű anyuka, barna szemű apuka, kék szemű baba (kisfiú), akiknél ilyen a felállás, maradt a baba szeme kék, vagy változott a színe? Ha igen, mikor?
Nálunk apuka zöld szemű, én barna, és a lányomnak égszínkék szeme van. Igaz, nálunk anyunak is kék a szeme, szóval 3 nagyszülőtől is jöhetett.
Keress rá a neten van szemszín kalkulátor. Nálunk az jött ki, hogy kb. 33 % esélye van a kék szemre. A második gyermekemnek persze már barna a szeme. De már születéskor is láttam rajta, hogy másmilyen a szeme, mert sokkal sötétebb volt, azonnal tudtuk, hogy neki be fog barnulni .
anya zöld,anyai nagymama zöld, anyai nagypapa szürkéskék.
apa és családja sötétbarna
kislány szürkéskék, 2 éves múlt
bátyja 4 éves, 6hós korától zöldesbarna
kisöccsük jelenleg kék szemű, 4 hós.
Köszönöm szépen a válaszokat! Az én kisfiam még csak 2.5 hónapos múlt, tehát még bármi lehet. Tudom, hogy változhat, írtam is, most csak arra voltam kíváncsi, hogy ahol hasonló a felállás, hogy alakult a későbbiekben :) Persze sokmindentől függhet, a nagyszülők szemszínétől is...
Tudom, hogy sok csecsemőnek kék a szeme, de az általában inkább az a sötétebb kék szokott lenni, ami majdnem minden csecsemőnek van. Azért a kisfiamé annál sokkal világosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!