GYÁS, GYED, GYES összegét mennyire befolyásolja a táppénz?
Sziasztok, segítségre lenne szükségem.
13 hetes kismama vagyok, és a munkahelyemről mindenáron el akarnak küldeni táppénzre. 2012. május óta van folyamatos jogviszonyom, és 2014. február elejére vagyok kiírva. A jövedelmem tavaly még fix + jutalékos volt, idén br. 250. 000 ft fix. Kérdésem, hogy ha most valóban beadom a derekam és elmegyek táppénzre, akkor mekkora összeggel tudok számolni, mit fognak figyelembe venni, illetve ez hogyan érinti a többi támogatást, amit kapni fogok?
Előre is köszönöm!
A táppénz nem befolyásolja a tgyás és gyed összegét. A gyesét meg pláne nem, hiszen az alanyi jogon jár, nettó 25.600 Ft.
Jövőre szülsz, a 2013-as napi bruttó átlagbért fogják nézni neked, mivel 2013-ban megvan a 180 bérezett nap. Tehát, ha augusztus 1-el mész el táppénzre, akkor július 31-ig szerzett jövedelmed átlagának a 70%-a lesz a tgyás és gyed alapja. A 2012-es kereseted már nem fog beleszámítani.
Nagyon köszönöm!! Úgy örülök, hogy valaki érthető és korrekt választ ad! :)
Még olyan kérdésem van, hogy a táppénz számításhoz mit vesznek alapul? Mennyi időt? Nekem jan. 1-től volt 250.000 ft a bruttó bérem, júl. 1-től pedig 258.000 ft.
Köszi előre is!
Nagyon köszönöm!
A táppénz összegét egyébként befolyásolja a családi adókedvezmény? És ha igen, akkor már az első folyósításkor? Vagy hogy kell ezt elképzelni?
(bocsi, hogy sokat kérdezek, de hidd el, ez rajtad kívül nem sok mindenkinek egyértelmű..:) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!