Segítene valaki aki jártas táppénz és gyed ügyben? Kismama vagyok s nem tudom mitévő legyek.
2006 óta folyamatos a munkaviszonyom, 2010 07 hóban megszületett a kislányom. Elötte brutto 200.000 volt a bérem.
betöltötte a 2 évet visszamentem dolgozni, bár más beosztásban és más bérrel 127000.- vettek vissza (a felhalmozott szabadságot is ezzel kaptam )
2013 02 hóban megemelték az alapbérem 146000.-re
Most kiderült ismét terhes vagyok :) kereskedelemben dolgozom lejár az üzem orvosim ..nőgyógyász engedélyével dolgozhatnék, de a főnököm táppénzre küldene. Mennyi pénzt kapnék táppénzre illetve gyedre lennek jogosult? Szerintetek mit tegyek ?
Ha jól értettem , 2012-ben visszamentél dolgozni.
Így ha most eljössz táppénzre, akkor az előző évi, vagyis 2012-es átlagbéred lesz a táppénz alapja, annak a 60%-a, ha van 180 bérezett napod. Tehát, 2012-ben dolgoztál fél évet. A szabin töltött napok is bérezett napnak számítanak.
Ha nincs 2012-ben 180 bérezett nap, akkor a táppénz napjától visszafele nézik meg, hogy megvan-e.
Természetesen jogosult vagy tgyásra és gyedre is, mivel 7 éve folyamatos a munkaviszonyod. Gondolom jövőre szülsz már meg. A tgyás és gyed alapja a 2013-as bruttó átlagbéred 70%-a lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!