Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYED kérdés, összezavarodtam?...

GYED kérdés, összezavarodtam? Idén 108. 000Ft a bérem, tavaly kevesebb 94. 000Ft,2013. decemberében születik a gyerekünk GYED, TGYÁS-t melyik évből, hogyan számolják?

Figyelt kérdés
Amennyiben idén megvan a 180 nap munkaviszonyom akkor a GYED-t az idei évből azaz 2013-ból számolják ugye, a TGYÁS marad 2012-ből mivel decemberi lesz a baba!!? Most kaptam egy nagy összegű jutalmat azt is beleszámolják a GYED-be? vagy azt csak a tgyásba számították volna bele de arról már lemaradtam, akkor a GYED-be beleszámítják ezt a nagy összeget?? Köszönöm előre is a segítséget! Nem szeretnék 55.000Ft-al otthon ülni az nagyon kevés éhenhalni még épp nem tudsz de megélni sem!

2013. máj. 13. 11:55
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ahhoz, hogy max. gyedet kapjon, ahhoz bruttó 196 ezernél többre kell kihozni az átlagbérét. Ahhoz, nagyon nagy jutalmat kellett volna kapnia:) Bár, reméljük így van:)

Nekem bruttó 111 ezer volt a bejelentett bérem, nem tudom pontosan mennyire hozták ki az átlagomat, de én is kaptam prémiumot, pótlékot, túlórapénzt. A tgyásom nettóban 84 ezer körül volt, a gyedem pedig 73-75 ezer, nem emlékszem pontosan, már 2010-ben volt:) Nekem mind a két ellátást a 2009-es béremből számolták, mert áprilisban szültem anno.

2013. máj. 13. 12:50
 12/18 anonim ***** válasza:

Ja és nekem még ezekben az összegekben az akkori 12 ezer adójóváírás benne volt.

Kérdező, a családi kedvezményt már tudod igényelni a terhesség 91. napjától. Ez egy gyerekre 10 ezer forint plusz.

2013. máj. 13. 12:52
 13/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm minden kedves válaszolónak Mikulás hozza a babánkat december 6 körül várható a születése a pici babánknak! Első baba sokat vártunk rá és jó tisztázni az ilyen dolgokatis! A tgyással nagyon rosszul járok nagyon rossz a fizim a szakmunkás minimálbér így kb 60,000 körül lesz! Viszont ha most segít a főnököm és rendszeresen doppingolja a fizimet akkor csak jó gyedre számíthatok! Remélem a segítségét!
2013. máj. 13. 13:24
 14/18 anonim ***** válasza:
én december 3 körül várom a babámat :)) Akkor nagyon közeliek az időpontjaink. :))
2013. máj. 13. 17:28
 15/18 A kérdező kommentje:
Gratulálok Neked! :) Kicsit izgulok mert első baba és már msot mindentől féltem :) De fő a pozitív hozzáállás! :) Neked?
2013. máj. 14. 06:23
 16/18 anonim ***** válasza:

Jajj de arik vagytok! Én tavaly decemberben szültem az első babámat, méghozzá 6.-án. Ő ténylegesen Mikulás baba. Tök jó így visszagondolni mennyi izgalmas napon mentek át! :) Boldog babázást nektek, ha esetleg van kérdésetek én szivesen válaszolok, tök jó visszaemlékezni.:)

5,5 hós kisbaba boldog anyukája

2013. máj. 19. 21:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Nekem is első baba, ráadásul nem vagyok már fiatal :)

én vagyok, aki dec. 3-ra van kiírva.

2013. máj. 20. 16:42
 18/18 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Én már nem bírtam magammal és ide oda a korai vásárlás nem akartam otthagyni a boltban vettem egy mikulásos köntöst olyan aranyos olyan jó nézegetni hogy nemsokára belerakhatom és babusgathatom benne a mi kis babánkat :)! Kedves anyuka milyen természetű babád van? Képzeld nekem nem volt semmi rosszullétem eddig ha így megy tovább CSODA Jó baba lesz :) nem gyötör meg a kis manócska :) Annyira féltem már most ŐT hogy eszméletlen épp beszéltünk párommal hogy már bárcsak jövő ilyenkor lenne és kint lehetnénk a szabadban a kismanóval, csodapofa kis nyári ruhácskákban nézném a hurkáit :)! Nektek voltak ilyen rosszullétek?
2013. máj. 21. 06:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!