GYED kérdés, összezavarodtam? Idén 108. 000Ft a bérem, tavaly kevesebb 94. 000Ft,2013. decemberében születik a gyerekünk GYED, TGYÁS-t melyik évből, hogyan számolják?
Ahhoz, hogy max. gyedet kapjon, ahhoz bruttó 196 ezernél többre kell kihozni az átlagbérét. Ahhoz, nagyon nagy jutalmat kellett volna kapnia:) Bár, reméljük így van:)
Nekem bruttó 111 ezer volt a bejelentett bérem, nem tudom pontosan mennyire hozták ki az átlagomat, de én is kaptam prémiumot, pótlékot, túlórapénzt. A tgyásom nettóban 84 ezer körül volt, a gyedem pedig 73-75 ezer, nem emlékszem pontosan, már 2010-ben volt:) Nekem mind a két ellátást a 2009-es béremből számolták, mert áprilisban szültem anno.
Ja és nekem még ezekben az összegekben az akkori 12 ezer adójóváírás benne volt.
Kérdező, a családi kedvezményt már tudod igényelni a terhesség 91. napjától. Ez egy gyerekre 10 ezer forint plusz.
Jajj de arik vagytok! Én tavaly decemberben szültem az első babámat, méghozzá 6.-án. Ő ténylegesen Mikulás baba. Tök jó így visszagondolni mennyi izgalmas napon mentek át! :) Boldog babázást nektek, ha esetleg van kérdésetek én szivesen válaszolok, tök jó visszaemlékezni.:)
5,5 hós kisbaba boldog anyukája
Nekem is első baba, ráadásul nem vagyok már fiatal :)
én vagyok, aki dec. 3-ra van kiírva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!