Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha 2014. februárjában szülnék,...

Ha 2014. februárjában szülnék, munkaviszonyom 2012 jún 15-2013 jún 30-ig lenne, aztán táppénzre mennék, akkor br 160. 000-es kereset mellett a tgyás és gyed összege hogyan alakulna?

Figyelt kérdés

2013. ápr. 9. 13:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha június 30-ig dolgozol,az pont az év fele és ugye 180 bérezett napnak kell lenni az irányadó időszakban,így ez megvan,2013-ból számítják majd.

A tgyásod olyan 94ezer forint lesz nettóban,attól függ pontosan,hogy hány napos az adott hónap.

A gyedből ugye több mindent vonnak,így az átlag 83ezer forint lesz.

De miért gondolkozol ennyire előre és ennyire kevés valóság alappal,hiszen még nem lehetsz terhes és ezt így elég nehéz eltervezni előre azért...

Remélem tudtam segíteni.

2013. ápr. 9. 17:29
 2/2 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszod!

Biztos akartam lenni abban, hogy jól értelmeztem a számítással kapcsolatos információkat. Ha később leszek állapotos, az negatív irányban nem befolyásol, s ennek fényében tervezem a fogantatást. Olyan munkahelyen dolgozom, ahol bizonyos veszélyességi tényezők fennállnak, így érdemes táppénzre jönni, amilyen hamar csak lehet. De azzal meg érdemes megvárni az 1év munkaviszony, valamint az idei 180 nap elteltét is, legalábbis anyagilag jobban jár az ember. Ezért a tervezés...

Még egyszer köszönöm a gyors választ.

2013. ápr. 10. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!