Tgyas, Gyed kérdés?

Figyelt kérdés

második fiammal vagyok itthon Gyeden,aug elején lesz 2 éves utána Gyesen leszek,most 3ik babámat várom(szülés várható időpontja dec 14).Ki tudom majd szülés előtt venni a szabikat ami jár és utána menni tgYÁSRA?Ha nem tudom kivenni miután fognak vajon számolni ?most 52 ezer Ft-ot kapok(nettóban).

Második szülés előtt kivettem az összes szabimat.

2013. ápr. 25. 21:20
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de azt írod, hogy dolgoztál és így jár neked a szabi és a gyes. Ez így van!! De, akkor ilyen felfogással, a táppénz is jár, hiszen dolgoztál, ráadásul a táppénzedből is ugyanúgy vonják az adót, tehát még a közösbe is teszel bele.

Nekem igenis sokat számítana, havi 20 ezer forint, a gyerekem fontosabb, mint az, hogy a cégnek ne kelljen utánam fizetnie. Ha kiveszed a szabikat, akkor is fizet utánad a munkáltató járulékokat, mint ha dolgoznál, pedig nem dolgozol. Ennyi erővel nem vedd ki a szabikat se soha, mert az kiadás a munkáltatódnak, úgy, hogy te nem is dolgozol.

A táppénz is megjár ugyanúgy, hiszen gyed előtt több évig fizetted a TB-t és az adót is. Ha fizetted a TB-t, mikor dolgoztál, gondolj bele 10 év alatt mennyi Tb-t fizettél be, abból a pénzből simán jogosult vagy pár hónap táppénzre, hisz több milliót fizettél be a TB alapba 10 év alatt. A munkáltatónak meg vállalnia kell azt, hogy bizony néha a munkavállalónak ilyen, meg ilyen járulékokat kell fizetnie, ez a törvény. Ha nem tetszik neki, akkor ne alkalmazzon senkit. Te lemondasz havonta 20 ezer forintról, hogy a munkáltató még jobban tudja tömni a zsebét, ilyen meg olyan nyaralásokra viszi a családját, de meg hónap végén számolgatod a pénzt, hogy milyen jól jönne most az a 20 ezer, ha táppénzre mentem volna, a munkáltató meg még jót is röhög, hogy neki több marad.

2013. máj. 11. 08:53
 42/43 anonim ***** válasza:

Felesleges neki megmagyarázni,még nekem mondja,hogy gondolkozzak és erre tök hülyeségeket hord össze.

Egyedül a gyerekeidet sajnálom kérdező,hogy ilyen okos anyjuk van. Menj gyesre.

A babához gratulálok.

2013. máj. 11. 16:22
 43/43 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm.Valami lesz.
2013. máj. 11. 22:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!