Tgyas, Gyed kérdés?

Figyelt kérdés

második fiammal vagyok itthon Gyeden,aug elején lesz 2 éves utána Gyesen leszek,most 3ik babámat várom(szülés várható időpontja dec 14).Ki tudom majd szülés előtt venni a szabikat ami jár és utána menni tgYÁSRA?Ha nem tudom kivenni miután fognak vajon számolni ?most 52 ezer Ft-ot kapok(nettóban).

Második szülés előtt kivettem az összes szabimat.

2013. ápr. 25. 21:20
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
köszönöm.
2013. ápr. 27. 20:52
 22/43 A kérdező kommentje:
és ha szülés előtt megyek tgyásra előtte kiveszem a szabikat és szabi előtt 2 hónapot gyesen leszek ,miután számolnak majd?
2013. máj. 9. 11:59
 23/43 A kérdező kommentje:
98000 ft a távolléti bérem.
2013. máj. 10. 12:02
 24/43 anonim ***** válasza:

Jézus már! A párodnak kellene munkát keresnie, nem gyesre küldeni, míg te táppénzen vagy. Ezt nem lehet! Ha ebben gondolkoztok, akkor nem is akar dolgozni, csak mindent kihasználni az államtól.

Ha lejár a gyed vedd ki a szabikat, majd, ha még van idő a tgyás kezdetéig, akkor menj táppénzre, majd tgyásra. Gyesre ne menj, a szabi és táppénz több pénz!

Ugyanúgy a 98 ezer lesz az alap, tehát ugyanannyit fogsz kapni, mint a második gyerekeddel.

De nem semmi 3 gyerek 52 ezer forintra, ja meg 48 ezer családi, hú, az már rengeteg. Párod remélem azért munkát keres, nem a gyesre pályázik.

2013. máj. 10. 12:35
 25/43 anonim ***** válasza:

Amúgy , ha több mint 180 napot vagy gyesen, akkor a minimálbér az alapja a gyednek, de mivel neked ez az alapbéred is, így mindegy, mennyit vagy gyesen. Nem tudom miért akarsz gyesre menni táppénz helyett, mikor kevesebb pénz is. Gyesre kapsz 25 ezret, táppénzre meg szerintem kapnál 40 ezer körül.

A 15 nap betegszabi nem jár veszélyeztetett terhesnek, csak a 60% táppénz.

2013. máj. 10. 12:41
 26/43 A kérdező kommentje:

Köszönöm,amióta kérdést kiírtam már talált munkát(villanyszerelő).

Csak 2.5 hónapig leszek gondolom Gyesen,mert kiveszem a szabikat.

2013. máj. 10. 13:20
 27/43 A kérdező kommentje:
Táppénzre ,ha nem dolgoztam szerintem nem lehet ez feketén lenne, utána járnak nekem annyi:(( és vissza kell fizetnem.
2013. máj. 10. 13:22
 28/43 anonim ***** válasza:
53%

Úristen, te nagyon sötét vagy!

Elmehetsz táppénzre, van fennálló munkaviszonyod nem? Az, hogy gyeden voltál, az nem befolyásolja, attól még elmehetsz táppénzre, hisz van fennálló munkaviszony. Nem rúgtak ki közben nem?

De menj gyesre, ha 20 ezerrel akarsz kevesebbet kapni. Nekem biztos nem lenne mindegy, de neked látszik az iskolázottságod!

2013. máj. 10. 13:28
 29/43 anonim ***** válasza:

Ja és a doktorbácsihoz kell elmenni táppénzre iratni magad, elmehetsz a nőgyógyászhoz is, engem is ő tartott táppénzen.

De, a táppénzes papírt a munkahelyeden kell leadni vagy OEP-nél, attól függ, hogy a munkahelyed TB kifizető-e?

2013. máj. 10. 13:30
 30/43 anonim ***** válasza:
Hagyjátok már,ha hatvanhatszor le lett neki írva,hogy menjen táppénzre,de Ő csak a gyest hajtja,ami kevesebb és hosszútávon is szarabbul jár(az indok is le lett írva,hogy miért) akkor hagy menjen. LE LETT ÍRVA,HOGY MENJ TÁPPÉNZRE,ne gyesre,erre írod,hogy 2és fél hónap gyes.... hát akkor tedd azt!!!! Csak a kérdésed tök felesleges.
2013. máj. 10. 13:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!