Tgyas, Gyed kérdés?

Figyelt kérdés

második fiammal vagyok itthon Gyeden,aug elején lesz 2 éves utána Gyesen leszek,most 3ik babámat várom(szülés várható időpontja dec 14).Ki tudom majd szülés előtt venni a szabikat ami jár és utána menni tgYÁSRA?Ha nem tudom kivenni miután fognak vajon számolni ?most 52 ezer Ft-ot kapok(nettóban).

Második szülés előtt kivettem az összes szabimat.

2013. ápr. 25. 21:20
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
46%
Egyébként ha táppénzre megy akkor a munkáltatónak van táppénz hozzájárulási kötelezettsége,tudom mert én munkáltató vagyok tehát amikor én pl táppénzen voltam nekem saját magam után 23-24 ezreket kellett fizetnem a oepnek.
2013. máj. 10. 14:10
 32/43 anonim ***** válasza:
Hát de ezt majd a munkáltató intézi,ezért munkáltató. Nem értem mi köze van itt ennek bármihez.
2013. máj. 10. 14:13
 33/43 anonim ***** válasza:
53%

Kit érdekel, hogy a munkáltatónak fizetnie kell utánam, mert táppénzen vagyok.

Napi bevételük több 10 millió forint! Nyugodtan elmehetsz kérdező táppénzre, ebben semmi feketézés nincs, ha él a munkaviszonyod, akkor mehetsz táppénzre!

Jelentsd be a munkáltatónál írásban hogy terhes vagy és akkor nem rúghat ki, védve vagy!

2013. máj. 10. 14:36
 34/43 anonim ***** válasza:
46%
32-nek üzenem,csak annyi köze van a dolognak hogy a kérdező azt mondta,hogy nem akarja,hogy ferde szemmel nézzenek rá ha utána fizetni kell.Egyébként nincs mindenki olyan szerencsés helyzetben,hogy ilyen nagy forgalmat bonyolító cégnél dolgozzon.
2013. máj. 10. 20:20
 35/43 anonim ***** válasza:
De kit érdekel,hogy fizetnie kell a cégnek,ezért vannak???? Ha ferde szemmel néznek rá,akkor is! Ennyi erővel senki ne használja ki ezeket a juttatásokat,nehogy csúnyán nézzenek rá!!! Neki fontosabb ez a pénzkiesés,mint a cégnek a huszonpárezer....
2013. máj. 10. 20:49
 36/43 A kérdező kommentje:

31-34 köszi ,erről beszéltem köszönöm a rendes választ.Én szerettem a munkahelyemet és rendesek voltak velem :)Ha eleve itthon vagyok a 2 éves fiammal akkor milyen jogon mennék én táppénzre?az 50 ezer oda vissza,nem leszek szegényebb ,meg gazdagabb se tőle.(ez van).Vannak ám sötét emberek is meg amolyannak is(hmm ez van.... ez az élet),sötét vagyok így jártam :)))))

Szép estét!

2013. máj. 10. 21:53
 37/43 anonim ***** válasza:

És milyen jogon veszed igénybe a gyest az államtól?? Szerinted az kinek a pénzéből van amúgy?

Áh,mindegy is.

2013. máj. 10. 21:59
 38/43 A kérdező kommentje:
dolgoztam és 10 évig sokáig fizettem az adókat.Tudom ,hogy a Gyes alanyi jogon jár ,de 10 évig dolgoztam ennél a cégnél.
2013. máj. 10. 22:11
 39/43 anonim ***** válasza:
Jaaaa,hogy a mi válaszunk nem rendes... értem,okos vagy. De persze a kiírásodban még te kérdezted,hogy: "Ki tudom majd szülés előtt venni a szabikat ami jár és utána menni tgYÁSRA?" Az nem baj,hogy nem dolgoztál már nem tudom mióta,de a szabikat kivennéd.... azt nem a munkáltatód fizeti? Anélkül,hogy dolgoznál.... GONDOLKOZZ MÁR!
2013. máj. 10. 22:12
 40/43 A kérdező kommentje:

jól mondod te gondolkozz már!!!! mivel dolgoztam és jóóó sokáig fizettem az adókat az jár ,törvény előírja,én miért tehetnék róla nem?ami jár az jár(és örülök ,hogy van ilyen lehetőség)majd talán nem is tudom kivenni a szabikat csak amikor dolgozni megyek,nem sokkára kiderül)

mindenkinek köszönöm a válaszokat.

2013. máj. 10. 22:21
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!