Mihez kezdjek most? Gyes miatt nem jár nekem semmi?
Munkanélküli lettem ,mert közmunkásként dolgoztam,lejárt a szerződésem dec.31én.Mivel a közmunka program indul feb. 01-én,visszavártak(ill. még mindig)
Munkaügyiben kiderült hogy erre a kieső egy hónapra nem jár nekem álláskeresési járadék,mivel a tartósan beteg kisfiam után kapom a gyes-t.Most kiderült hogy van egy törvény ami miatt nem dolgozhatok közmunkásként,nem tudnak kiközvetiteni arra a helyre ahová visszavárnának jövő hónaptól.Mindezt csak azért mert gyest kapok.Szoval ami eddig biztos munkahely lett volna az elúszott úgy néz ki.
Mielött azt mondaná valaki hogy keressek másik munkahelyet,elmondom hogy itt max ismerős útján lehet vagy 3 műszakos gyárakban munkaerő kölcsönzőn keresztül,de oda az érettségi tulképzettséget jelent.Itt meg hétvégén nem kellett dolgozni és el tudtam menni a gyerekemért időben az óvodába,mert más munkahelyen nem tudnám megoldani ha olyan a munkarend.
Ti mit tennétek a helyemben?
Ez van, két segély nem jár egyszerre, mert a közmunka is valamilyen segélynek számít!
Ha gyesen vagy, kapsz segélyt, akkor valamilyen szinten jogos az, hogy az menjen közmunkára, akinek a GYES sem jár, vagyis semmit sem kap!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!