Fél éves babám hasra fordul, de ezen kívül semmi mást. Ezt már 2 hónapja csinálja, de nem kúszik, nem fordul vissza, nem is látom a jelét, hogy akarna valamit. Ülni akarna, de amúgy nagyon lusta. Kezdjek aggódni?
Szerintem ne aggódj.Majd menni fog neki a hátról hasra is.Ha egy hónappal később csinálja csak nem dől össze a világ.De ha nagyon aggódsz nyugodtan kérdezd meg az orvosotokat.
Szia
Megkérdezheted a gyerekorvost erről. Ha valami játékot teszel odébb amit nagyon el szeretne érni azért sem mocorog jobban?
Az én családomban volt egy kisgyerek akinél kimaradt a mászás, tehát lépegetni járni tanult sosem mászott később, ő volt ilyen úgymond lusta. Üldögélt illetve eleinte feltámasztották picit, a játékok leestek, odébbgurultak, ő hisztizni kezdett, kész rémálom volt az egész az anyukája teljesen kész volt tőle. Mivel nem mászott, nem kúszott olyan volt mint egy kis paca akivel folyton foglalkozni kellett míg úgymond nem önállósította magát a kapaszkodó járkálással.
Szerintem ne aggódj, minden baba a maga ütemében fejlődik.
Egyébként nekünk pont fordítva kezdte, hasról fordult át hátra, és visszafelé még nem ment, viszont ezt éjszaka gyakorolta. Fél óránként kellett bemennem hozzá, mert sírt, hogy fordítsam vissza (csak hason tud aludni).
Na aztán ezt meguntam, és elkezdtem vele napközben "gyakorolni" a hátról hasra fordulást, és két nap alatt elértem, hogy saját magától megcsinálta.
Most már ha hanyatt leteszem játszani, azonnal fordul hasra. A kúszást, vagyis hernyózást pedig ő saját maga elkezdte, megtetszett neki egy papírzsepis doboz. Ahogy utánanyúlt, meglökte a kezével, és ő meg ment utána. Pár perc alatt így elért a nappaliból a konyhába. Most már úgy teszem le játszani, hogy a játékaitól kicsit messzebb, hagy tornázzon értük. :) Szóval kicsit lehet "rásegíteni" így. (B)
Háááát, sajnos próbálkozni kell. Megfogod a kedvenc játékát, megmutatod neki, és mikor utánanyúlna, egy centivel előrébb teszed, hogy éppen csak ne érje el... Lehet, hogy szívtelen dolognak tűnik, de talán így ösztönzöd egy kicsit. Egy idő után biztosan oda fog valahogy evickélni érte.
Kisfiam egyébként két napja már elkezdte a lábacskáit is maga alá húzni, és négykézláb állva ringatja magát előre-hátra. Kutyázik vagy mi, asszem így szokták hívni. Úgyhogy hamarosan mászás lesz, és csak 5,5 hós. (B)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!