Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Gyes kérdés: tartósan beteg...

Gyes kérdés: tartósan beteg jelenleg 9 hónapos babánál megtehetem-e azt, hogy mostantól a nagymama lesz gyesen én pedig visszamegyek dolgozni? Illetve ha ez lehetséges, akkor később megint lehetne, hogy én kapjam ezt az ellátást?

Figyelt kérdés
Alapesetben a gyermek 10 éves koráig jár a gyes, de csak egy éves kora után mehetek vissza dolgozni. Az a helyzet, hogy ha most visszamegyek, akkor elbukok 9 év gyest (nem sok, de legalább fix bevétel), viszont ha nem megyek vissza dolgozni, akkor a későbbiekben nem lesz rám már szükség.

2012. jún. 7. 14:34
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
46%
Miért nem gyedet kapsz?????
2012. jún. 7. 15:29
 12/17 anonim ***** válasza:
1 éves kora utána dolgozhatsz te is a gyes melett,tartós beteg gyermeknél nincs korlátozva az idő.
2012. jún. 7. 17:04
 13/17 anonim ***** válasza:
*után
2012. jún. 7. 17:04
 14/17 anonim ***** válasza:

nem lehet azt csinálni,h lemondasz a gyedről,visszamész melozni? tartósan beteg gyermek mellett is igényelheted a gyest,én is igy kapom. szerintem kérdezd meg a MÁKban.

Lányom asztmás,de bölcsibe jár.

nagymama amugy nyugdijas?

2012. jún. 7. 19:51
 15/17 anonim ***** válasza:
Utolsónak: amíg a kicsi be nem tölti az egy évet, nem lehet dolgozni a gyes mellett - semennyit sem.
2012. jún. 13. 10:36
 16/17 A kérdező kommentje:

Nem gyedet kapok, mert nem volt meg a kellő időm.

A gyermekem Down syndrómás és Hypotóniás.

Nagymama nem nyugdíjas.

A munkáltató hajthatatlan.

2012. jún. 21. 11:27
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkor az az egyetlen lehetőséged, hogy lemondod a gyest erre a 3 hónapra, és újra megigényled amikor a kicsi betöltötte az egy évet.
2012. jún. 21. 11:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!