Mik a lombik után, konkrétan a beültetés utáni lépések?
Figyelt kérdés
Konkrétabban, mennyi ideig kell pihenni és mit értünk alatta, illetve a beültetés után milyen munkát lehet végezni? Mikortól lehet gyesre vagy táppénzre menni?2012. máj. 2. 13:39
1/11 anonim válasza:
szia.semmi extra teendőd nincs.10 nap múlva kell visszamenni általában,tesztelni(addig otthon nem érdemes) valamint vérvételre.pihenni és sok folyadékot inni muszály,de a pihenés alatt nem kell konkrét fekvésre,ágynyugalomra gondolni,mert az nem befolyásolja az embriók megtapadását.Csak annyi,hogy megerőltető munkát ne végezz.Gyes,az szülés után van,illetve Tgyás,Gyed,aztán jön a Gyes.Viszont a táppénzes szabályokat most szigorították,azt nem tom pontosan.Attól függ szerintem,mit dolgozol.Ha nem fizikai a munkát,dolgozhatsz akár szülésig is,de ha megeröltető,az orvosod kiírhat.Ha sikerült a baba,majd elmondja a háziorvos.Remélem segítettem.Minden jót!
2/11 A kérdező kommentje:
Értékesítő vagyok és ha dolgozom napi 10-11 órát állok. A doki az első 3 hónap után írhat ki táppénzre vagy már az első 3 hónapban is ilyen munka mellett. Illetve mennyit kell feküdni?
2012. máj. 2. 14:06
3/11 A kérdező kommentje:
Illetve pihenni.
2012. máj. 2. 14:07
4/11 anonim válasza:
Ja,még annyit hozzátennék,hogy a lombikos terhesség ugyanolyan,mint a sima.Úgyértem,nem leszel tőle veszélyeztetett terhes,tehát nem írnak ki autómatikusan táppénzre,ha nincs semmi más gond a terhességgel.Nekem ikerterhességem volt,a 3.hónaptól kiírtak,mert nehéz fizikai munkám volt.
5/11 A kérdező kommentje:
Tehát hiába kell ennyit állnom az első 3 hónapban nem írnak ki táppénzre. Viszont kisebb a valószínűsége. Ha kell inkább felmondok, mert a gyerek fontosabb.
2012. máj. 2. 14:09
6/11 anonim válasza:
Én nem igazán feküdtem a beültetés után sem,csak aznap.A doki elmondta,hogy hiába fekszel 10 napig is akár,az nem befolyásolja a megtapadást.A házimunkát(mosás,főzés)simán megcsinálhatod,de azért többet ne!Igen,ilyen munka mellett,biztosan kiírnak táppénre,csak én azért írtam,hogy nem automatikus attól,hogy lombik volt.mert én anno azt hittem:)mikor lesz a nagy nap?
7/11 A kérdező kommentje:
De akár a beültetés naőja után mondjuk egy héttel is kiirhatnak ha úgy itéli meg. Elméletileg jövő héten :-)
2012. máj. 2. 14:16
8/11 anonim válasza:
persze,akkor mindenképp!A beültetést végző orvos arról ad papírt,hogy az eredményig mindenképp táppénz!Azt muszály!A többi már háziorvos függő!Remélem sikerül!Melyik intézet?(csak ha nem gáz a kérdésem)
9/11 A kérdező kommentje:
Kaáli. Mert ha választanom kell h. melyik kezem harapjam le: munka vagy gyerek akkor egyértelmű a válaszom. Ezt én is kérhetem vagy nem?
2012. máj. 2. 14:28
10/11 A kérdező kommentje:
Jaaa a táppénzes papírt mindenképpen a háziorvos írja. De az rajta múlik...
2012. máj. 2. 14:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!