Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Most mi lesz? Tartós beteg...

Most mi lesz? Tartós beteg gyerek után nem kaphatok semmit, ha betöltötte a 10 évet?

Figyelt kérdés
Gyermekem tartósan beteg. Viszont már 10 éves lesz holnaptól. Eddig a kisebbik gyerek is betegnek minősült, mától azonban nem az. Viszont ma derült ki, hogy mindkettő allergiás. Nem is kicsit. Arra viszont nem jár a gyes. És az most nagyon kellene nekünk, mert nagyon nincs pénzünk. A 10 éves gyerekem után kapom még az emelt családit, de a gyest már nem kaphatom utána. Dolgozni nem tudok, mert rendszeresen telefonálnak az iskolából, hogy hol az egyiket, hol a másikat hozzam haza, mert rosszul van. Ezt nem díjazza egyik főnök sem. Mi az, amit tudok tenni? Milyen támogatást tudok igényelni? Férjem dolgozik, de sajnos nagyon keveset keres. Én ugye a fenti okok miatt nem tudok.

2012. ápr. 17. 21:07
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
72%
A pszichológust én is ajánlom. Ezen túl egyetértek amásodik válaszadóval
2012. ápr. 18. 09:20
 12/17 anonim ***** válasza:
54%
Muszáj lesz dolgoznod, mert egyszer felnőnek! Gyógyszerezze magát a nagy, vagy a tanárok is megtanulhatják. Egy asztma nem lehet ok arra, hogy az anya ne dolgozzon, gondolj a saját jövődre!
2012. ápr. 18. 10:52
 13/17 anonim ***** válasza:
52%
Már ne haragudj, de miért járna rájuk? az emelt családinak is örülj. Nem fogyatékosokról van szó? akik soha nem tudnak majd magukról gondoskodni: az asztma pedig kinőhető:
2012. ápr. 18. 11:21
 14/17 anonim ***** válasza:
42%

Az én öcsém is asztmás is, allergiás is mégsem volt anyu otthon vele.

Amíg kicsi volt, az óvónő, tanárnő megtanulta kezelni utána pedig már ő maga is. Már nagyon komoly segédeszközök vannak, könnyű kezelni őket és pillanatok alatt segítenek.

2012. ápr. 18. 11:26
 15/17 anonim ***** válasza:
Arra esetleg nem gondoltatok, hogy pl. lisztérzékenység állhat a hasfájás mögött?
2012. ápr. 18. 12:22
 16/17 anonim ***** válasza:
35%
Nézz utána az asztam és az allergia lelki okainak. Nem hibáztatni akarlak, de legtöbbször a szülő- általában az anya- túlféltése miatt jön elő ez a betegség, képletesen a gyerek "megfullad" a helyzetben, a bőr pedig a külvilággal a kapcsolatunkat jelképezi ott is azért vannak kiütések, ezt nem szabad CSAK gyógyszerrel kezelni. Ha hiszed ha nem, tapasztalatból beszélek, kb. fél éves koromban volt az első rohamom, majd a gyerekkorom pokol, nekem anyukám le van százalékolva így egész nap otthon volt, hogy "gondomat viselje". Nem akart rosszat, de elcseszte. Kb 20 éves voltam amikor felismerte hogy mit és hol rontott el. Nem hibáztatom, ő sem járt továbbképzésre hogy kell gyereket nevelni, neki így jött össze. Jómagam 14 évesen beiratkoztam karatézni mert még tesizni sem engedett az iskolában annyira féltett hogy befulladok. Onnan kezdve szépen lassan enyhültek a tünetek, kb 16 éves korom óta egy rohamom sem volt. Évekig jártam edzésre, nagyon nehéz volt mert egész gyerekkoromban sosem sportoltam, de megérte. Felnőttem és egészséges vagyok. :)
2012. ápr. 18. 12:22
 17/17 anonim ***** válasza:
Ezt a problémát a kormány "megoldotta" Minden asztmás gyermektől visszavonta a kedvezményeket, kizárólag a gyógyszerár támogatást hagyta meg. Lehet ezek a gyerekek nem fogyatékosok, de akinek van, tudja, hogy amit idáig adott a kormány, azt bőven ki kellett egészíteni a kezelésükhöz, vagy az állapotuk szinten tartásához. Kár irigykedni, én örülnék, ha nem lenne a lányomnak szüksége rá!!!
2013. ápr. 17. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!