Munkahely + terhesség? Hogyan lehetne megoldani?
Figyelt kérdés
Sziasztok
Babát várok, még az elején vagyunk. A főnököm ha megtudja, szinte biztos hogy azonnal megszünteti a munkaviszonyom. ( Magán vállalkozó )
8 órába vagyok bejelentve.
Szerintetek mit hogy kellene csinálnom? Úgy tudom táppénz alatt is elbocsájthatják a munkavállalót.
ápr. 18. 16:55
1/5 babyboom567 

válasza:

Rosszul tudod, nem lehet terhest elküldeni.
2/5 anonim 

válasza:

Dolgozz, amíg tudsz tünet nélkül és írásban jelentsd be a terhességet. Ha van nyoma, akkor nem tud kamu okkal kirúgni. Ha ellehetetleníti a munkakörülményeket, akkor menj táppénzre és számolj azzal, hogy fog csikorgatva kifizeti utánad a dolgokat, de visszavenni dolgozni nem fog a gyes után.
3/5 anonim 

válasza:

Valóban, tappenz alatt is fel lehet mondani, de a munkaviszony nem szüntetheto meg alatta. A terhesség alatt pedig felmondási tilalom van. Tehát ha határozatlan idejű munkaszerzodesed van és nem vagy már próbaidőn, akkor nem mondhat fel a főnököd
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Nem ,nem vagyok próba idős . Évek óta ott dolgozok, ezért is ismerem annyira hogy nem lesz ebben a témában partner.
ápr. 18. 19:13
5/5 anonim 

válasza:

Amikor eljön az ideje, akkor jelentsd be ÍRÁSBAN a várandósságodat. Onnantól kezdve teljesen mindegy, hogy dolgozol, vagy táppénzen/csed-en/akárhol vagy, nem rúghat ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!