GYED alatti terhesség esetén mi történik, ha megszűnik a munkahely?
Nem vagyok szakember, de én úgy tudom, hogy ha jogutóddal "szűnik meg" a munkáltató, akkor az "új" munkáltatónak kötelezettségei vannak, és a várandós nők védelme természetesen rá is vonatkozik. Ebből kiindulva az átalakulás után is védve vagy, ha és amennyiben minél hamarabb, írásban bejelented a várandósságod.
Kezeld azért fenntartásokkal amit írok.
Amúgy miért gondolod hogy ha megtudják a terhességed, akkor nem vesznek át? Hisz onnantól kezdve vagy védett, hogy a munkáltató tudomására hozod. Kötelességük megtartani.
2!
Határozatlan idejű szerződésnél valóban, de szerintem határozott idejű esetén nem köteles hosszabbítani a szerződést a munkáltató.
3! Teljesen jogos az észrevételed, így van. Számomra nem volt egyértelmű a kérdés alapján, hogy határozott vagy határozatlan a munkaviszonya a kérdezőnek.
2-es voltam
A szerződésed a nemmindegy.
Ha határozott idejű, akkor sajna így jártál, kategória. Nem kötelesek hosszabbítani.
Ha határozatlan és lesz jogutód, kötelesek átvenni. Ha nincs jogutód, akkor ismét az i.j. kategória sajnos.
Határozatlan idejű a szerződés, viszont az átalakulás miatt mindenki jelenlegi szerződését december 31-el megszüntetik.
Köszönöm szépen, a terhességet mindenképp jelezném, csak kíváncsi voltam milyen lehetőségek állnak fenn. Valamint azért gondolom, higy nem vennének át, mivel az első terhességemnek sem nagyon “örültek”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!