Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » GYED alatti terhesség esetén...

GYED alatti terhesség esetén mi történik, ha megszűnik a munkahely?

Figyelt kérdés
Jelenleg GYED-en vagyok első gyermekemmel, aki mellett visszamentem dolgozni 5 órában. Közös önkormányzati hivatalnál dolgozom, ami ugye a választások után január 1. nappal átrendeződik, ahol dolgozom a jelenlegi helyzet teljesen átalakul, nem biztos, hogy a mostani közös hivatal települése marad meg gesztorként. Terhes vagyok (5. hét) második gyermekemmel. Ha bejelentem a terhességem valamifajta védelmet kapok úgy, hogy megszűnik a munkahely? Köztisztviselőként az átalakulás miatt december 31-el mindenki szerződését megszüntetik, viszont ha megtudják a terhességet biztos, hogy nem vesznek át folytatólagosan.

#terhesség #GYED #munkahely #GYED alatti terhesség
nov. 4. 12:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Fordulj jogászhoz a kérdéssel
nov. 4. 12:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok szakember, de én úgy tudom, hogy ha jogutóddal "szűnik meg" a munkáltató, akkor az "új" munkáltatónak kötelezettségei vannak, és a várandós nők védelme természetesen rá is vonatkozik. Ebből kiindulva az átalakulás után is védve vagy, ha és amennyiben minél hamarabb, írásban bejelented a várandósságod.

Kezeld azért fenntartásokkal amit írok.

Amúgy miért gondolod hogy ha megtudják a terhességed, akkor nem vesznek át? Hisz onnantól kezdve vagy védett, hogy a munkáltató tudomására hozod. Kötelességük megtartani.

nov. 4. 14:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

2!

Határozatlan idejű szerződésnél valóban, de szerintem határozott idejű esetén nem köteles hosszabbítani a szerződést a munkáltató.

nov. 4. 14:40
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

3! Teljesen jogos az észrevételed, így van. Számomra nem volt egyértelmű a kérdés alapján, hogy határozott vagy határozatlan a munkaviszonya a kérdezőnek.

2-es voltam

nov. 4. 14:46
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A szerződésed a nemmindegy.

Ha határozott idejű, akkor sajna így jártál, kategória. Nem kötelesek hosszabbítani.

Ha határozatlan és lesz jogutód, kötelesek átvenni. Ha nincs jogutód, akkor ismét az i.j. kategória sajnos.

nov. 4. 16:52
 6/7 A kérdező kommentje:

Határozatlan idejű a szerződés, viszont az átalakulás miatt mindenki jelenlegi szerződését december 31-el megszüntetik.

Köszönöm szépen, a terhességet mindenképp jelezném, csak kíváncsi voltam milyen lehetőségek állnak fenn. Valamint azért gondolom, higy nem vennének át, mivel az első terhességemnek sem nagyon “örültek”.

nov. 5. 03:34
 7/7 anonim ***** válasza:
50%
Amiket írnak fent az akkor igaz, ha a munka törvénykönyve irányadó a jogviszonyodra. Mivel viszont köztisztviselő vagy, valószínűleg valamilyen más jogszabály rendelkezéseit kell alkalmazni, max az abban nem rendezett kérdésekben az Mt.-t. Jó lenne tudni, hogy a szerződésed milyen jogszabályra hivatkozik.
nov. 9. 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!