10 hetes terhes vagyok jelenleg. Több mint 2 éve ugyanazon a munkahelyen dolgozom, határozott szerződéssel,helyettesítek. Most egy hónapra hosszabbítottak,ha tovább nem fognak jár e a csed,gyed? Vagy véd e a terhesség a felmondástól?
CSED
"Csecsemőgondozási díjra jogosult az a nő, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt, és akinek a gyermeke
a biztosítás tartama alatt vagy
a biztosítás megszűnését, a szünetelést kezdetét követő negyvenkét napon belül születik, vagy
a biztosítás megszűnését, a szünetelés kezdetét követően negyvenkét napon túl baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt vagy a folyósítás megszűnését követő huszonnyolc napon belül születik."
GYED
"Gyermekgondozási díjra jogosult a gyermeket saját háztartásában nevelő:
biztosított szülő, ha a gyermek születését megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt,
csecsemőgondozási díjra jogosult szülő, akinek a biztosítási jogviszonya a csecsemőgondozási díjra való jogosultság időtartama alatt szűnt meg feltéve, hogy a csecsemőgondozási díjra való jogosultsága a biztosítási jogviszony fennállása alatt keletkezett, és a gyermek születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt."
-MÁK oldaláról másoltam.
Ezek alapján szerintem nem jár sajnos, mert nincs benne a születés a 42 napban, ezért nem jár a csed, a gyed pedig akkor jár, ha a cses-re is jogosult vagy. Legalább is én így értelmezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!