Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 10 hetes terhes vagyok jelenle...

10 hetes terhes vagyok jelenleg. Több mint 2 éve ugyanazon a munkahelyen dolgozom, határozott szerződéssel,helyettesítek. Most egy hónapra hosszabbítottak,ha tovább nem fognak jár e a csed,gyed? Vagy véd e a terhesség a felmondástól?

Figyelt kérdés

tegnap 18:30
 1/8 Bogica0616 ***** válasza:
100%
Nem véd mért határozott idejű a szerződesed. Ha nem lesz szüléskor munkaviszonyod nem fog járni csak a gyes.
tegnap 18:45
 2/8 A kérdező kommentje:
Beleszámít esetleg a 3 hónap munkanélküli? Ha addig meghosszabbitgatnak pl áprilisig?
tegnap 18:49
 3/8 Bogica0616 ***** válasza:
94%
Igen munkanélküliről el mehetsz csedre. De azt is teheted, hogy csak a vége felé mész el munkanelkulire, ha meg sem hosszabbítani addig. De arra figyelj, hogy az csak 3 hónap.
tegnap 19:01
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

CSED

"Csecsemőgondozási díjra jogosult az a nő, aki a gyermeke születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt, és akinek a gyermeke

a biztosítás tartama alatt vagy

a biztosítás megszűnését, a szünetelést kezdetét követő negyvenkét napon belül születik, vagy

a biztosítás megszűnését, a szünetelés kezdetét követően negyvenkét napon túl baleseti táppénz folyósításának az ideje alatt vagy a folyósítás megszűnését követő huszonnyolc napon belül születik."

GYED

"Gyermekgondozási díjra jogosult a gyermeket saját háztartásában nevelő:

biztosított szülő, ha a gyermek születését megelőzően két éven belül 365 napon át biztosított volt,

csecsemőgondozási díjra jogosult szülő, akinek a biztosítási jogviszonya a csecsemőgondozási díjra való jogosultság időtartama alatt szűnt meg feltéve, hogy a csecsemőgondozási díjra való jogosultsága a biztosítási jogviszony fennállása alatt keletkezett, és a gyermek születését megelőző két éven belül 365 napon át biztosított volt."

-MÁK oldaláról másoltam.

Ezek alapján szerintem nem jár sajnos, mert nincs benne a születés a 42 napban, ezért nem jár a csed, a gyed pedig akkor jár, ha a cses-re is jogosult vagy. Legalább is én így értelmezem.

tegnap 19:08
 5/8 anonim ***** válasza:
4. Milyen biztositásrol van szo?
tegnap 19:14
 6/8 anonim ***** válasza:
5# társadalom 😅
tegnap 19:42
 7/8 anonim ***** válasza:
TB, igen
tegnap 21:04
 8/8 anonim ***** válasza:
4! Biztosítás, azaz fizetik utána az adókat,járulékokat=van bejelentett munkája.
ma 14:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!