Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 1hete tudom hogy babat varok,j...

1hete tudom hogy babat varok,januar 7.en megyek orvoshoz Viszont a felettesemnek kenytelen voltam szolni,mert van hogy nehezet kell emelni Azt mondta ne szamisak jora mert el fog kuldeni a vezeto Viszont ugy tudom terhesen nem rughatnak?

Figyelt kérdés

3 honapja dolgozok ott,de az elsoben meg nem jelentettek be tehat hivatalosan 2,1honap volt a probaido ugyhogy az is letelt

Meg a masik kerdesem az lenne hogy mivel volt megszakitas a munkaviszonyom kozott igy csak 2honapot lehetek tappenzen is ugye,de azt hallottam ez a 9-es kodra nem igaz,azzal szulesig lehet. Ezt jol tudom? Mert akkor 9es koddal eltudnek menni tpre

dec. 20. 13:05
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Csak annyit lehetsz tp, amennyit dolgoztál előtte.

A terhességet meg írásban jelentsd be, minél előbb, hogy nyoma legyen, onnantól védett vagy.

dec. 20. 13:29
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Határozott idejű a szerződésed vagy határozatlan?
dec. 20. 13:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha határozatlan idejű szerződésed van és lejárt már a próbaidőd, akkor nem rúghat ki. Amennyiben határozott idejű, akkor viszont megteheti, hogy nem hosszabít, ezáltal a végével megszűnik a munkaviszonyod.

Táppénzen annyit lehetsz, amennyit előtte dolgoztál. Ha több mint 30 nap megszakítás van az előző jogviszonyod és a mostani között, akkor igen, csak annyit lehetsz, amennyit ezen a helyen dolgoztál.

dec. 20. 14:01
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Erre, hogy "van hogy nehezet kell emelni" én nem jelentettem volna be senkinek, hogy babát várok. Pláne, hogy nem is biztos. Nem vetéltél volna el egy 20 kg-os ládától, de akárhogy is, inkább mondtad volna, hogy beállt a derekad, vagy mit tudom én. Így, ha tényleg esetleg próbaidőn vagy, vagy a szerződésed határozott idejű, akkor zokszó nélkül mész a levesbe. A 9-es kódú tàppénzre pedig ugyanaz vonatkozik jogosultsági idő tekintetében mint a 8-as kódúra.
dec. 20. 14:18
 5/9 anonim ***** válasza:
1 tévedés már nem csak onnantól védett.
dec. 20. 17:46
 6/9 A kérdező kommentje:

Igen,sajnos en csesztem el hogy szoltam...

Jan.elsejen jar le a probaidom,ha sikerul a felettesem ravenni hogy ne mondja el mig nem lat a doki akkor vedett leszek?!(hatarozatlan a szerzodesem igen) jan.7.en megyek orvoshoz

dec. 21. 04:57
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát ha van olyan jó fej és nem szól a feletteseinek akkor igen. De ha már elmondtad neki akkor meg van rá az esély, hogy már tudják. Szólj neki minél előbb, hátha van olyan kedves de őszintén elég erősen kétlem, hogy egy főnök ilyenbe belemegy, mert a pozíciójába is kerülhet, ha kiderül. Mindenesetre szurkolok.

Amúgy első vizsgálat előtt nem érdemes elmondani.

dec. 21. 05:11
 8/9 anonim ***** válasza:

Akkor mégsem telt még le a próbaidőd? Sajnos ebben az esetben tényleg a felettesed jóindulatán múlik a dolog, de ő is az állásával játszik, ha kiderül hogy "falazott" neked, mert tudott a terhességedről.

Sajnálom.

dec. 21. 08:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Na?
jan. 8. 14:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!