Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » 1hete tudom hogy babat varok,j...

1hete tudom hogy babat varok,januar 7.en megyek orvoshoz Viszont a felettesemnek kenytelen voltam szolni,mert van hogy nehezet kell emelni Azt mondta ne szamisak jora mert el fog kuldeni a vezeto Viszont ugy tudom terhesen nem rughatnak?

Figyelt kérdés

3 honapja dolgozok ott,de az elsoben meg nem jelentettek be tehat hivatalosan 2,1honap volt a probaido ugyhogy az is letelt

Meg a masik kerdesem az lenne hogy mivel volt megszakitas a munkaviszonyom kozott igy csak 2honapot lehetek tappenzen is ugye,de azt hallottam ez a 9-es kodra nem igaz,azzal szulesig lehet. Ezt jol tudom? Mert akkor 9es koddal eltudnek menni tpre

tegnap 13:05
 1/5 anonim ***** válasza:
82%

Csak annyit lehetsz tp, amennyit dolgoztál előtte.

A terhességet meg írásban jelentsd be, minél előbb, hogy nyoma legyen, onnantól védett vagy.

tegnap 13:29
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Határozott idejű a szerződésed vagy határozatlan?
tegnap 13:43
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha határozatlan idejű szerződésed van és lejárt már a próbaidőd, akkor nem rúghat ki. Amennyiben határozott idejű, akkor viszont megteheti, hogy nem hosszabít, ezáltal a végével megszűnik a munkaviszonyod.

Táppénzen annyit lehetsz, amennyit előtte dolgoztál. Ha több mint 30 nap megszakítás van az előző jogviszonyod és a mostani között, akkor igen, csak annyit lehetsz, amennyit ezen a helyen dolgoztál.

tegnap 14:01
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Erre, hogy "van hogy nehezet kell emelni" én nem jelentettem volna be senkinek, hogy babát várok. Pláne, hogy nem is biztos. Nem vetéltél volna el egy 20 kg-os ládától, de akárhogy is, inkább mondtad volna, hogy beállt a derekad, vagy mit tudom én. Így, ha tényleg esetleg próbaidőn vagy, vagy a szerződésed határozott idejű, akkor zokszó nélkül mész a levesbe. A 9-es kódú tàppénzre pedig ugyanaz vonatkozik jogosultsági idő tekintetében mint a 8-as kódúra.
tegnap 14:18
 5/5 anonim ***** válasza:
1 tévedés már nem csak onnantól védett.
tegnap 17:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!