Bejelentsem a felettesemnek vagy várjak?
Alapjáraton a 12. hét előtt felesleges. Viszont írtad hogy nehezeket kell emelni. Ez mennyire számít nehéznek? 5 kiló nem olyan nehéz, 10 az már elég szívás egy nőnek, de férfiak se emelnek 50 kilónál többet egyedül.
Ha úgy érzed, hogy nagyon nehéz lenne, akkor viszont szólj a főnöknek amint tudsz.
Már nem kell írásban bejelenteni a terhességet, enélkül is védett vagy! Kiskönyv se feltétlen kell, hisz van egy leleted, ahol rajta van élő terhesség, vagy ilyesmi.
Persze szóban érdemes minél előbb, a cipekedés miatt.
Például ha jön áru akkor a sajt.... 1hete is 23kg volt egy dobozban.
Eleve a 10kgos liszteket cukrokat nem tudom pár kgonként rakni a kocsiba hogy kitoljam az viszonylag nem nehéz de féltem magamat a 10feletti dolgoktól.
Egyébként sajnos tudják hogy nőgyógyásznál voltam, ha nem mondanám el akkor is kikéne találni valamit
Szerintem szólj, hogy minél előbb tudjanak róla.
Már most védett vagy, nem kell ahhoz bejelentened "hivatalosan". Semmi bizonyíték nem kell hozzá. SZólsz, és ennyi.
Nem tudom milyen a viszonyotok, de én azért írásban is benyújtanám, ha "nem bízol benne".
Dolgozhatsz amúgy terhesen, mert ha a munkakörödben nem szabad, akkor állásidőre kell küldeniük, vagy másik munkakört felajánlani.
Én csak szóban mondtam, viszonylag korán, mert veszélyeztetett terhes lettem és tp-re vettek, de rögtön az egész osztály megtudta, hogy miért nem voltam már akkor egy hete, az összes főnököm az igazgatót kivéve :), HR-en csak a 12.hét után jelentettem be, intéztem a családi adókedvezményt (ehhez a nőgyógyász ad papírt, arról h mikor töltötted be a 91. napot).
Nem. Már a fogantatástól védett a kismama, még ha ő sem tud róla, akkor is.
Jól írta egy előző válaszoló, hogy nem kell bejelentened, pl ha eléd teszik a felmondásod, de akkor szólsz, hogy terhes vagy, akkor semmis a felmondás. De ha utána tudod meg, hogy terhes voltál, amikor felmondtak neked, akkor is semmis a felmondás.
Pont ezért változtattak az MT-n, mert ez egy nőnek a magánügye. Ne kelljen írásban bejelenteni, akkor is éljen a védettség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!