Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Bejelentsem vagy várjak még?

Bejelentsem vagy várjak még?

Figyelt kérdés
Életem első munkahelyén dolgozom 10 hónapja. Teherbe estem, 8 hetes terhes vagyok. Az egyik kollégám már egy éve keres maga mellé egy embert, aki segít neki, mert rengeteg a munkája, és helyettesíti is, ha úgy van, mert már egy éve nem volt egy nap szabin sem. Rám esett a választás, aminek én nagyon örülök, mert a munka is szuper lenne, és a kolléga lenne a főnököm, és vele nagyon jól járnék. A gond, hogy a betanításom a cégnek egy kisebb összegbe fog kerülni utazás, szállás miatt. Emelett tisztességtelennek érezném, hogy a kollégám beleéli magát, hogy végre van mellette egy plusz munkaerő, betanítana, időt áldozna rám, majd bejelenteném, hogy minden hiábavaló volt, mert terhes vagyok. De a 12. hétig nem szeretném nagy dobra verni a terhességem, sajnos a családban már volt több vetélés is. Viszont ha szólok a főnökeimnek, akkor egy-két órán belül a fél világ tudni fogja... Nem tudom, hogy mi lenne a tisztességes. Már azon gondolkodom, hogy szólok a kollégának, aki betanítana, és együtt kitalálnánk valamilyen ürügyet, amiért még egy hónapig nincs ideje rám, és akkor nem fecsérelné rám az idejét. De félek neki is elmondani, mert nem tudom, hogy mennyire bízhatok benne, hogy nem mondja tovább. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy jelenleg nagyon alacsony a fizetésem, de a betanulás után azonnal közel megdupláznák a fizetésem, ami nem jönne rosszul a baba miatt. Olyan rossz ez a helyzet. Az én érdekeimet nézzem, ami az, hogy még titkolózok, betanulok, és több pénzt kapok, vagy a cég érdekeit nézzem, és legyek tisztességes, és akkor talán gyed után vagy közben vissza is vennének dolgozni, nem rossz szájízzel válnánk el?
2013. márc. 2. 16:15
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem a saját érdekeidet nézd!!! Nem kell ennyire jónak, őszintének lenni!!! Ne mondd el senkinek, majd ha itt az ideje, akkor majd megmondhatod, hogy nem is tudtál róla, hogy terhes vagy, csak most derült ki.

Légy észnél, mert a mai világban így lehet érvényesülni.

Boldog babavárást!

2013. márc. 2. 16:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Hát nem könnyű a helyzet.Úgy lenne tisztességes ha elmondanád.De mivel nem 2 hete mentél oda hanem 10 hónapja így a Te érdekeidet is kell nézni!Ettől függ hogy mennyi Gyedet fogsz kapni.Amikor felvettek nem kérdezték meg hogy tervezel e családot?Mert ha nem akkor ez benne volt a pakliban.Én lehet hogy elmondanám!Mert hanem mondod el nem hinném hogy fognak alkalmazni ha kibabáztad magad.Ha korrekt vagy úgy van esélyed.Boldog babavárást :)
2013. márc. 2. 16:29
 3/6 anonim ***** válasza:
70%
Remélem senki nem gondolja komolyan, hogy attól vetél el valaki, hogy elmondja másoknak... Ez sem orvosilag, sem máshogy nem függ össze, hülye babona.
2013. márc. 2. 16:35
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Ezt neked kell eldönteni... Nekem biztos nem lenne képem eltitkolni, de ilyen szempontból nem vagyok valami leleményes típus.
2013. márc. 2. 16:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha hosszú távra tervezel a munkahelyeden őszintén mond el, hogy babát vársz. Lehet csalódnának benned ha nem így tennél, és már nem várnának vissza. Mond el, hogy még korai a terhességed és nem szeretnéd, ha a többiek is tudnának róla.
2013. márc. 2. 18:01
 6/6 anonim ***** válasza:
Természetesen elmondanám, hiszen addig nem is vagy védett amíg nem tudnak róla. Bármikor kirúghatnak. Sőt, ha rájönnek, hogy titkoltad a terhességedet, akkor utólag is kirúghatnak, ha nagyon szemétkedni akarnak. Muszáj bejelentened, ez a te érdeked!
2013. márc. 2. 18:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!