Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkaadóm/felettesem adhat...

Munkaadóm/felettesem adhat fegyelmit/elbocsájtást a ruházatom miatt?

Figyelt kérdés

Röviden : Eddig apám vállalkozásában dolgoztam, de most azt mondta, hogy lássak világot, próbáljak egyedül boldogulni. (mielőtt menne a "találgatás" : nem egyik napról a másikra rúgott ki, ez egy már egy éve megbeszélt dolog volt)

Néztem munkát, az a helyzet, hogyha valamennyire jól is akarok keresni ezen a környéken maradva, akkor 3 műszakba kell menjek gyárba.

Ezzel úgy önmagában még nincs gondom (feltéve ha nem így kell majd az egész életemet leéljem), viszont vannak hírek/szóbeszédek, hogy ilyen helyen még egy tollat is úgy kell összevadászni/könyörögni, de ahhoz képest meg kb. semmi saját cuccot nem vihetek be.

Ilyen szituban én abban gondolkodom, hogy akkor az eddigi villanyszerelős munkanadrágaimban járnék munkába, azokon sok az apróbb/nagyobb zseb, tolltartó, szerszámtartó, stb-stb. Ha kellhet a boldoguláshoz...

Ebbe így mennyire kötnének bele? Mi jellemző ilyen szempontból a gyárakban? (elektrós gyárról van szó)

dec. 10. 20:55
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Ott érdeklődj, ahova most felvételt akarsz nyerni.

Minden munkahelyen biztosítják a munkavégzéshez szükséges eszközöket.

dec. 10. 20:59
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Mi van? Nem értem. Vagy adnak munkaruhát, vagy hordod, amid van, ez a két opció van. Én raktárban dolgozom kb szoknyában meg harisnyában, a kutyát nem érdekli. Utálom a melós ruhákat, azt hordom, amiben utcára is kimegyek.
dec. 10. 21:01
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Hol van az a raktár ahol szoknyás csajok dolgoznak?

Raktáros vagyok én is de nálunk csak pasik vagyunk ott akarok dolgozni ahol csajok is vannak!

Kérdező egy gyárban ahol 3 műszak van esélyes, hogy a munkaruhát adja a cég.

dec. 10. 21:23
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

3# Kis cég, van egy pár csaj, pláne, ha az irodistákat is belevesszük, mert nekik is van néha raktáron belüli feladatuk meg igazából egy hely az egész, egész nap mászkál mindenki össze-vissza.

De régen dolgoztam az Unixban, ott is rengeteg a lány/nő.

dec. 10. 21:33
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Sokat számít a munkakörnyezet.

Ládákat pakolni egy emberi hőmérsékletű, nem huzatos környezetben nem ugyanaz, mint egy huzatos helyen ácsorogva dolgozni egy olyan gép mellett, amely mellett normát kell teljesíteni és bármikor elragadhat bármilyen kiálló ruhadarabodnál fogva a gép - becsípve vagy leszakítva, ledarálva valamelyik testrészedet. Utóbbi helyen 100 %, hogy munkavédelmi szabályokhoz kötelező alkalmazkodnod, amelynek következetes nem betartása vonhat maga után fegyelmi felelősségre vonást, munkahelyi környezetből eltávolítást.

dec. 11. 01:24
 6/12 anonim ***** válasza:
58%

4#

Nyugis hely lehet.

Az unix az egy ritka rossz hely állítólag oda semmi pénzért nem mennék, rengeteg rosszat hallotta róla.

Ott viszont adnak munkaruhát a kérdező mehet oda.:)

dec. 11. 05:11
 7/12 anonim ***** válasza:
79%
Kérdező, ha munkavédelmi szempontból nem problémás a ruhád, akkor nem hiszem, hogy belekötnének.
dec. 11. 06:01
 8/12 anonim ***** válasza:
Jó eséllyel kapni fogsz munkaruhát úgyis.
dec. 11. 19:53
 9/12 A kérdező kommentje:

"Kérdező egy gyárban ahol 3 műszak van esélyes, hogy a munkaruhát adja a cég."

"Jó eséllyel kapni fogsz munkaruhát úgyis."

Mind aki ott dolgozik, és kérdeztem, egybehangzóan állították, hogy csak a cipő és a köpeny az, amit adnak. Egy ember még mondta, hogy tudomása szerint rövidujjúban nem lehet lenni, Ő általában tartja is ezt, de hogy más tartja-e... 🤷‍♂️ de nem is érdekli.

Elvileg még a munkaruha része volt egy csuklópánt, de azt mondták, hogy valami "szőnyegek" miatt azt már azóta kivonták a használatból.

dec. 11. 22:23
 10/12 A kérdező kommentje:

#6 "Az unix az egy ritka rossz hely állítólag oda semmi pénzért nem mennék, rengeteg rosszat hallotta róla."

Mondjuk... 😁🤫 én egyszer a Unix Autókereskedést egyszer szépen megtrollkodtam. Vissza is írtak, vagy egy ügyvezető/menedzser vagy maga a tulaj, már nem is emlékszem.. jóóó arrogáns hangnemben. Igaz, eleve az adjonisten se volt túl szép a részemről. 😋

Plusz még megküldtek egy 20 oldalas doksit is, hogy érzékeltessék, hogy "mekkora egy balek vagyok". Azon néztem is nagyot.

dec. 11. 22:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!