Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkaadóm/felettesem adhat...

Munkaadóm/felettesem adhat fegyelmit/elbocsájtást a ruházatom miatt?

Figyelt kérdés

Röviden : Eddig apám vállalkozásában dolgoztam, de most azt mondta, hogy lássak világot, próbáljak egyedül boldogulni. (mielőtt menne a "találgatás" : nem egyik napról a másikra rúgott ki, ez egy már egy éve megbeszélt dolog volt)

Néztem munkát, az a helyzet, hogyha valamennyire jól is akarok keresni ezen a környéken maradva, akkor 3 műszakba kell menjek gyárba.

Ezzel úgy önmagában még nincs gondom (feltéve ha nem így kell majd az egész életemet leéljem), viszont vannak hírek/szóbeszédek, hogy ilyen helyen még egy tollat is úgy kell összevadászni/könyörögni, de ahhoz képest meg kb. semmi saját cuccot nem vihetek be.

Ilyen szituban én abban gondolkodom, hogy akkor az eddigi villanyszerelős munkanadrágaimban járnék munkába, azokon sok az apróbb/nagyobb zseb, tolltartó, szerszámtartó, stb-stb. Ha kellhet a boldoguláshoz...

Ebbe így mennyire kötnének bele? Mi jellemző ilyen szempontból a gyárakban? (elektrós gyárról van szó)

dec. 10. 20:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Az Unix nem rossz hely amúgy, csak jó helyre kell kerülni, valaki szerencsés, valaki nem. Nekem nagyon rendes volt a műszakvezetőm azokkal, akik rendesen dolgoztak, azaz velem is meg sokunkkal, mindig mindenben rugalmas volt, (hol menjek szabira, mikor legyen a csúszónapom, szünetelés, előbb lelépés mert dolgom van stb, 1-2 kivétellel a 2 év alatt minden mindig úgy volt, ahogy kértem), az tény, hogy pár link kollégával tudott bunkózni. Én az elérhető maximumot is lazán megkerestem minden hónapban, még akkor is, amikor szabin voltam x napot.

De úgy hallottam, variáltak sok dolgon, nehezebb elérni a prémiumot, lehet most már nem olyan jó hely.

dec. 11. 23:18
 12/12 anonim ***** válasza:

#9: Akkor viszont majd jól megmondják első napon, hogy a melyik szabályzat melyik részében van leírva, milyen ruházat megengedett.

Kb. olyanok lesznek, hogy ne lötyögjön rajtad, ne legyenek rajta könnyen beakadó részek, ékszereket nem hordhatsz és hasonlók

De cuki, hogy azt hiszed te meg tudták trollkodni egy céget és az ügyvezető válaszolt :D

dec. 12. 07:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!