Mikor van olyan, hogy valaki nem tud visszamenni dolgozni a gyerek miatt ha lejár a 2-3 év?
2 evig jar " jo penz".
Utana 1 evig lehetsz otthon vele de akkor mar valami par 10 000 amit kapsz. Az kb pelenkara lesz eleg. 3 ev utan ha nem mesz vissza dolgozni akkor megszunik a munkaviszony, nem lesz tb stb.. se beveteled.
Ha például sni-s egy gyerek. Értem én, hogy 3 éves kora után kötelező óvodába járni, de simán hazaadják délben, ha nem tudják kezelni.
A munkaadód nem köteles visszavenni. Ha vissza is vesz, akkor arra készülj, hogy a gyereked nagyon sokat lesz beteg.
Sokszor le kell majd lépned előbb, mert az óvodában program van, szülői értekezlet, mit tudom én mi. Nekem csak két gyerekem van, de szinte nem volt olyan hét, hogy ne kellett volna kéredzkednem valami hülyeség miatt a munkahelyről, amikor óvodások voltak.
Ezeket nem biztos, hogy tolerálják a munkaadók. Ha munkát kell keresni, és interjún meghallják, hogy kicsi gyereked van, az erősen rossz pont.
Szóval igen, persze, dolgozni kell, de a munkaadónak nem egy főnyeremény egy kisgyerekes anyuka. Nem tudom, hogy hol dolgoztál, mennyire stabil a hely, mennyire könnyen vagy pótolható, van-e home office lehetőség stb.
Persze nem szép dolog, így vészmadárkodni, de sajnos tényleg előfordulhat, hogy nem lesz egy nőnek munkahelye, ha kicsi a gyereke. Nem véletlenül nem szülnek a nők olyan sok gyereket.
Sajnos ezer meg egy ok lehet.
Ha határozott idejű szerződéssel ment el valaki szülni és az lejárt, akkor nem kötelesek visszavenni. Máshol meg nem kapkodnak a kisgyerekes anyukák után.
Határozatlan szerződéssel: Anyukámnak megszűnt a munkahelye, máshova pedig 4 gyerekkel nem kellett. Sokára talált munkát, nem a szakmájában és rosszul fizetett. Anyóst vissza kellett venniük, de ahol tudták, szívatták. Nem bírta, felmondott. Ő is sokára és a szakmáján kívül talált csak munkát, szintén rosszul fizetőt. A testvéremnek SNI-s az egyik gyereke, őt is szívatták, a részmunkaidőért úgy kellett könyörögnie, home office-t nem akartak adni, pedig IT-s meló. Ő kitartott ott, aztán jött a covid és rögtön lehetett home office-ozni. Egyik barátnőmnek nem fér bele a 8 órás munka, mert olyan a gyerekük. A melóhely nem engedi részmunkaidőt, pedig a jellege alapján simán lehetne, úgyhogy felmondott, munkát keres. Nekem állandóan átszervezések vannak a munkahelyemen, nem tudom, hogy lesz-e hova visszamennem 3 év után. A kisfőnök visszavár, a nagyfőnök legszívesebben kirúgna, de (még) nem teheti meg. Ja és a nagyobbik ovis, azóta a munkanapok harmadát itthon töltötte. Ha dolgoznék, már elfogyott volna a betegszabim.
Aki dolgozni akar, az tud. Hát, sajnos ez nem biztos, hogy így van.
Nekünk például meghaltak a nagyszülők, szóval csak magunk voltunk. Egy óvodás gyerek minden második héten beteg, ezt nem minden munkahelyen tűrik.
Kérdező, ha tanár vagy, akkor oda vissza tudsz menni, azért az egy elég védett munkakör. Az más kérdés, hogyha beteg lesz a gyerek, és otthon kell maradnod, akkor a kollégák mennyire fognak utálni, hogy folyton helyettesíteni kell.
Bár, ha anyósod vigyáz a gyerekre, ha beteg, akkor tényleg nem értem mit vészmadárkodik. Aztán majd meglátjuk, az én anyám meg is mondta, hogy kizárt, hogy a beteg gyereket a nyakára vigyem, csak nem azt akarom, hogy ő is elkapja? Amúgy meg igen, te is el fogod kapni, én annyit soha nem voltam beteg, mint amikor a gyerekek kicsik voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!