Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ti visszamentek, visszamennéte...

Ti visszamentek, visszamennétek dolgozni a gyerek 1 éves kora után? Miért?

Figyelt kérdés
Én nem, legalábbis nem 1 éves kor után. Engem visszavennének, várnának is vissza, de úgy érzem, hogy még nem vagyunk készen rá (szopizik is a lányom, ill. nagyon kevésnek tartom az időt ilyen kis korban, ami rá maradna, ha dolgoznék). Úgy számoltam, hogy ha megkapnám a béremet, kifizetném a bölcsit, kb. 80e Ft maradna, és kb. napi 2-3 óra a 2 lányomra (1 és 5 évesek), ill. a házimunkára. Ér ennyit az egész, ha különben is kijöttünk valahogyan a pénzünkből, ha nem is olyan jól?
2013. dec. 10. 18:14
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
77%

Ugyan ez az álláspontom,mint neked.

Nagyon jó munkahelyem van.Visszavárnak,napi kapcsolatban vagyunk.

Januárban tölti a lányom az 1 évet.Gondoltam rá,hogy visszamegyek,mert hiányzik a munka,a társaság,az hogy dolgozzak,de még szopizik a lányom,és olyan munkarendem van,hogy alig tudnék vele lenni,ha haza is jövök.

Meg annyira anyás,és olyan pici még,hogy nem lenne szivem,őt magára hagyni.

Szerencsére nem szorulunk rá a pénzre,van bőven,szóval maradok itthon vele. :)

Neked is ezt tanácsolom,ha nem muszáj a pénz,akkor legyél még vele otthon!

2013. dec. 10. 18:31
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy terveztem a terhesség alatt, hogy a 1 éves korában visszamegyek dolgozni. Azután, ahogy közeledtünk az 1 évhez, egyre inkább úgy éreztem, hogy olyan kevés időt töltöttünk együtt, olyan picike még. Inkább belefogtunk a kistesó projektbe. :-) Most a lányom majdnem 3,5 éves, a fiam majdnem 1,5, és imádom a velük töltött időt. Szeretem, hogy a lányomért délben tudok oviba menni, az egész délelőtt az enyém és a picié, amikor csak ő van a középpontban.

Nekem maximum gyed jár, és a fizetéshez képest ez 70e Ft-tal kevesebb nettóban, de megszoktam, hogy ennyiből kell kijönni, és nincs okom panaszra.

Valahogy ők lettek a legfontosabbak, egyáltalán nem hiányzik a munkahely, életem legklasszabb időszaka, amit most élek velük. Én ilyenkor úgy érzem, hogy ez az élet értelme, minden pillanatot megélni velük. :-)

2013. dec. 10. 18:33
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Kénytelen voltam, mert a férjem megcsalt és elváltunk.

De ha anyagilag nem vitt volna rá a szükség, nem tettem volna.

2013. dec. 10. 18:37
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
1 éves kora után nem, de 2 éves kora után vissza szeretnék menni.
2013. dec. 10. 18:42
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nem szeretnék, de muszáj vagyok, mivel gyedül nevelem.
2013. dec. 10. 18:44
 6/11 anonim ***** válasza:

Nekem muszáj lesz,már,ha akkor még igényt tartanak rám,akár a baba fél éves kora után is.

Baba előtt napi 13-15 órát dolgoztam(utazás nem volt sok) Ha vissza mennék,olyan helyre adtam be a pályázatot,ahol "csak" 6 órás lennék,de ott egy hely van.Nem akarom elbukni,mert akkor mehetek megint 13 órákat heti legalább 5 nap.(főállásban voltam bejelentve,nem kerestem sokat,havi 110 ezer körül ennyi munkával)

Amit megpályáztam,ahhoz most babavárás alatt és baba mellett is tanulok majd,meg kell fogni,mert olyan "nyugdíjas állás" állandó délelőttel,ami nagyon nagyon ritka.Pénz nem sok,de ha valaki más kerül oda,akkor esélyem nem lesz addig,amíg aki oda kerül,nyugdíjas nem lesz.Ezen kívül a gyereket és a férjemet sem csak vasárnap és késő este szeretném látni,mikor már alszanak.

"Jókedvemből" én sem mennék korán vissza,olyan 2 éves koráig a leendő babánkkal akartam maradni.

2013. dec. 10. 18:48
 7/11 A kérdező kommentje:

ÓÓÓÓÓÓÓÓÓ

Pont azt nem írtam fent, ami miatt igazán érdekelt volna. Aki úgy dönt, hogy visszamegy, mindenképpen ment volna, vagy csak az új szabályozás miatt? Ahogy nézem, az előző válaszolók, mindenképpen mentek volna, az új szabályozás, csak az extra hozzá.

2013. dec. 10. 19:06
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Én mindenképpen visszamegyek 4 órában, 2 napot bentről, 3 napot otthonról. A munkámat ideiglenes szétdobták, szívességből csinálják a többiek, minimális pénzért, ha tovább maradok fel fognak venni valakit a helyemre. Már egy év alatt is olyan nagyon kiesik az ember a gyakorlatból, hogy hetek kellenek a visszaálláshoz. A munkahelyemen nagyon sokan dolgoznak így, ahol van nagyin - nálunk kettő is - ott ez nem okoz problémát. Egyébként egész Nyugat-Európa így működik, van ahol 6 hét szülési szabadság után visszamennek a nők dolgozni. 10 évet éltem külföldön, egyátalán nem láttam, hogy több lenne a lelki sérült, mint nálunk, sőt.
2013. dec. 10. 19:41
 9/11 anonim ***** válasza:

Én külföldön élek és konkrétan 16 hetet voltam otthon a babámmal. Sajnos ez van, itt ez a normális.

Sajnos nem volt lehetőségem otthon maradni, a munkával is vártak vissza és az anyagi helyzetünk is megkövetelte.

Itt nyugaton ez a normális, furcsán is néznek arra aki tovább marad otthon. Ezek a nők rendesen el is vágják a további munkalehetőségeiket és örülnek, ha titkárnőként újra kezdhetik.

Nem értek vele egyet, mert határozottan nem jó ez a babának, de hát ez van.

2013. dec. 11. 09:26
 10/11 anonim ***** válasza:
Én visszamegyek. De csak a penz miatt. Ha tetszik, ha nem, ilyen az elet, az ember penzbol el. Koszonjuk meg a kormanynak hogy nincs tiszesseges fizetes. Kulfoldon a mi munkankert 3-4x annyit fizetnek mint itthon. Igy ha nem akarunk valasztani hogy szamlat fizessunk vagy egyunk, kenytelen leszek ezt meglepni, akarmennyire a szivem szakad meg. Neki nem mondhatom, hogy bocs most nem eszel meg nem lesz kitorolve a popsid mert nincs penzunk.
2013. dec. 15. 16:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!