Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ikreinkre Apuka igényli a...

Ikreinkre Apuka igényli a Gyedet amit 3 évig kapnak Most jön a kistesó,nem vagyok jogosult Csedre. Ilyen esetben nem tudom a gyest sem igényelni fél évig amíg járna a csed mert csak egy szülő igényelheti az ellátást. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
jan. 26. 22:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
58%
Még az a szerencse, hogy nem jár ennyi minden az adófizetők pénzéből. Nem kell annyi gyereket vállalni, ha az ember a markát tartja
jan. 26. 23:09
 2/15 anonim ***** válasza:
78%

Felelősen kéne gyereket vállalni. Ja, bocs, már késő.

Mégis, hogy érted, hogy mi a teendő? Ha nem vagy jogosult CSED-re, apuka kapja a GYED-et, ami miatt te sem tudsz GYES-t igényelni a tesóra, akkor mit gondolsz, mi a teendő?

jan. 26. 23:36
 3/15 anonim ***** válasza:
81%
Valószínűleg azért kapja apuka a GYED-et 3 évig, majd az új gyerekre is 2 évig, mert így sokkal jobban jártok anyagilag. Nehogy már azon a 150 ezer Ft-on múljon a megélhetésetek. 3 gyerek után jóval magasabb a családi pótlék és az adókedvezmény is.
jan. 26. 23:52
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Az a teendő, hogy ennyiből kell megélni.
jan. 27. 00:23
 5/15 anonim ***** válasza:
9%
Teendő: neked három gyes. Apa csed,gyed és nem dolgozik. Vagy marad apa gyed, a kicsire semmi.
jan. 27. 05:17
 6/15 anonim ***** válasza:
50%
Jól írod, de nincs mit tenni, ha az apa kapja a nagyokra a gyedet, akkor te nem tudod a kicsire a csedet. Majd az első (kb) fél év után igényelheti rá az apa a gyest.
jan. 27. 06:35
 7/15 anonim ***** válasza:
89%

Imádom, maikor olyanok szólnak hozzá, akiknek halvány fingjuk sincs :D

Vagy te kapsz 3 gyest + 3cspt, Vagy apa a gyedet tovább + csp;fél év után pedig a 3.ra is gyedet apa.

jan. 27. 07:04
 8/15 anonim ***** válasza:
0%

Lehet rosszul mondom, de a 3 gyerekre igényelje az apa akkor a juttatásokat. Ha eddig is ő vett igénybe mindent, akkor a kicsi után is felveheti.

Legalábbis én egy darabig a 2 gyerekem után (kicsi korkülönbség) párhuzamosan kaptam a juttatásokat, csed (picire) + gyed/gyes (nagyobbikra). Ezt tudtommal férjed is felveheti, ha eddig is jogosult volt rá.

jan. 27. 07:07
 9/15 anonim ***** válasza:
86%

apa nem veheti igénybe a csedet :D

Az csak anyának "jár".

jan. 27. 07:14
 10/15 anonim ***** válasza:
29%
7, neked se nagyon kellene okoskodni, a csp független az egésztől.
jan. 27. 07:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!