Ikreinkre Apuka igényli a Gyedet amit 3 évig kapnak Most jön a kistesó,nem vagyok jogosult Csedre. Ilyen esetben nem tudom a gyest sem igényelni fél évig amíg járna a csed mert csak egy szülő igényelheti az ellátást. Mi a teendő?
Felelősen kéne gyereket vállalni. Ja, bocs, már késő.
Mégis, hogy érted, hogy mi a teendő? Ha nem vagy jogosult CSED-re, apuka kapja a GYED-et, ami miatt te sem tudsz GYES-t igényelni a tesóra, akkor mit gondolsz, mi a teendő?
Imádom, maikor olyanok szólnak hozzá, akiknek halvány fingjuk sincs :D
Vagy te kapsz 3 gyest + 3cspt, Vagy apa a gyedet tovább + csp;fél év után pedig a 3.ra is gyedet apa.
Lehet rosszul mondom, de a 3 gyerekre igényelje az apa akkor a juttatásokat. Ha eddig is ő vett igénybe mindent, akkor a kicsi után is felveheti.
Legalábbis én egy darabig a 2 gyerekem után (kicsi korkülönbség) párhuzamosan kaptam a juttatásokat, csed (picire) + gyed/gyes (nagyobbikra). Ezt tudtommal férjed is felveheti, ha eddig is jogosult volt rá.
apa nem veheti igénybe a csedet :D
Az csak anyának "jár".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!