A 15. hétig kell szednem a Mercformint. Naponta 2x500-at szedek. Csökkentsem folyamatosan a 14+0 naptól? Kezdjek el csak egy szemet bevenni a 15+0 napig?
Figyelt kérdés
nov. 16. 06:52
1/8 anonim válasza:
Ki mondta, hogy csak 15. hétig szedd? Ha szeded, annak gondolom oka van, pl. IR vagy súlyosabb. A metformin szedhető a terhesség alatt (sőt, terhességi cukorbetegségre is adható), ha nem akarsz terhességi diabéteszt, én biztos szedném tovább....
2/8 anonim válasza:
Keress egy rendes orvost. Nem szabad abbahagyni, végig szedhető.
3/8 A kérdező kommentje:
Nem vagyok cukorbeteg, enyhe IR miatt szedtem a teherbeesés rásegítésére. Elégedett vagyok az orvosommal, csak elfelejtettem megkérdezni, hogy szükséges-e leépítés, és abban bíztam, hogy van itt olyan, aki szintén abbahagyta.
nov. 16. 11:52
4/8 anonim válasza:
Ir miatt is ugyanúgy szedni kell, hogy ne legyél terhességi cukros.
5/8 A kérdező kommentje:
Megoszlanak a vélemények az orvostudományban is, hogy kell-e végigszedni vagy sem. Én kifejezetten örülök, hogy nem kell tovább terhelni, mérgezni a szervezetem és őt ezzel a gyógyszerrel. Egyébként már sokkal modernebb gyógyszerek vannak a cukorbetegség kezelésére, terhesség alatt kifejezetten rossz érzéssel töltött el, hogy ezt kell még mindig szednem. A kérdésem nem az volt, hogy szerintetek meddig szedjem, erre vannak az orvosok, akik ebben talán jobban elmélyültek, és nem csak a femina.hu cikkjét és cukorbeteges Facebook-csoportok önjelölt noname “szakértőinek” hozzászólásait olvasták.
nov. 16. 16:03
6/8 anonim válasza:
Hát pont, hogy nem a noname oldalakról tájékozódunk, de mindegy.
A metformin egy teljesen jó gyógyszer és nem véletlen törzskönyvezték már itthon is terhességi diebétesz kezelésére, holott sokáig csak inzulint adtak.
Amúgy meg k.ávra mindegy, hogy lepépíted vagy szimplán abbahagyod. Nem oszt nem szoroz.
7/8 A kérdező kommentje:
Egészségedre!
nov. 16. 17:14
8/8 anonim válasza:
Pont az az orvos adja végig aki ismeri az új kutatásokat. De a te gyereked, te egészséget, úgy kockáztatod ahogy akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!