Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha apuka veszi igénybe a...

Ha apuka veszi igénybe a GyED-et (mivel többet kapna), az anyuka munkahelye felmond ilyen esetben? Vagy ez fizetetlen szabadság?

Figyelt kérdés

110 ezer ft-tal kapnánk többet havonta, ha apuka veszi igénybe, viszont ha jól olvastam nekem ezzel megszűnhet a munkaviszonyom.

Nehéz dönteni, mivel olyan a munkahelyem, olyan időbeosztással, hogy az első gyerekünk után is simán visszatudtam menni.

dec. 31. 14:55
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Igen.
jan. 1. 23:20
 12/14 anonim ***** válasza:
Akár én is kiírhattam volna a kérdést... Nálunk is a férjem igényelte és nemsokára fogja igényelni ismét a gyedet. Ő a maximum összegre jogosult, míg én a bérminimum utánira csak sajnos. A két gyerek között dolgoztam 2 évet egyébként. Ha esetleg szeretnénk még harmadikat is, akkor ismét dolgoznék legalább 1 évet. De engem pl sose vonzott a kicsi korkülönbség. 😁
jan. 14. 00:32
 13/14 A kérdező kommentje:

Férjem is a maximumot kapná, én viszont minimálbérre voltam bejelentve.

Ilyen esteben ha a férjem megy el gyedre, és én amikor betölti a pici a 2 éves kort visszamennék dolgozni, kötelesek visszavenni? Emiatt aggódok, mert nekünk gyerek(ek) mellett nagyon jó a munkahely ahol dolgozok, van kismama műszak stb. De félek ha a férjem megy Gyed-re én el leszek küldve

jan. 14. 15:00
 14/14 anonim ***** válasza:
Igen, kötelesek visszavenni - de az első munkanapodon fel is mondhatnak. Totál függetlenül attól, hogy te voltál gyeden vagy a férjed.
jan. 14. 15:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!