Jelenleg Gyeden vagyok kislanyommal 1eves. Várjuk a második babat. Mire leszek jogosult ? Jelenleg fizetetlen szabadság alatt vagyok a munkahelyemen
Egyik verzió, hogy ha a terhességed vezsélyeztetett, akkor visszveteted magad állományba és elmész táppénzre, ha előtte megvan a megfelelő leöltött időd.
Majd ha eddig jogosult voltál csedre, akkor a szülés után (így éri meg, nem 28 nappal hamarabb) elmész csedre.
Gyed mellett lehet egyszerre a táppénzt is kapni.
Majd, ha még gyeden vagy, amikor megszületik a kicsi, akkor lehet párhuzamosan a csedet, gyedet is kapni.
Majd a nagyra a gyest kicsire a mi épp jár.
Ha nem vagy veszélyeztetett, akkor a kicsire a szülés előtt 28 nappal kaphatod a csedet.
/ vannak orvosok, akik benne vannak egy kis táppénzcsalásban .. kiírnak gond nélkül is/
Ezen kívül a betöltött 91. Naptól, lehet kérni a családiadókedvezményt a kicsi után is.. 2 gyerekre 40e
Ha az apa kéri, akkor ezt csak házasság esetén lehet, amúgy vissza kell igényelni majd adóbevalláskor visszamenőleg.
Jár szülés után az egyszeri anyasàgi ( ha gondozott a terhesség)és a családipótlék is.
3-as
De mégsem mondhatom h te csinálj táppénzcsalást, mert az🤪
Annak ellenére, hogy bevett szokás.
Engem is kiírtak..
Gyeden maradok végig a szulesig
Az a lényeg hogy így is jár a csed majd kicsire és a kislányomra pedig a gyed 2eves koráig
Táppénz csalás nincs ☺️
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!