Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Ha apuka veszi igénybe a...

Ha apuka veszi igénybe a GyED-et (mivel többet kapna), az anyuka munkahelye felmond ilyen esetben? Vagy ez fizetetlen szabadság?

Figyelt kérdés

110 ezer ft-tal kapnánk többet havonta, ha apuka veszi igénybe, viszont ha jól olvastam nekem ezzel megszűnhet a munkaviszonyom.

Nehéz dönteni, mivel olyan a munkahelyem, olyan időbeosztással, hogy az első gyerekünk után is simán visszatudtam menni.

dec. 31. 14:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
86%
Fizetés nélküli szabadság, de így a kiesett idő alatt se tb-d, se a nyugdíjjogosultsági idő nem ketyeg és ha lenne új gyerek, utána csak a gyesre lennél jogosult. Összességében nem éri meg annak aki számol.
dec. 31. 15:32
 2/11 anonim ***** válasza:
22%
Dehogyisnem éri meg. A tb jelenleg 12 ezer forint kb havonta, nyugdíjam nekem már nem lesz, arra nem hajtok, és terhes sem leszek. Nálunk is kb 130 ezerrel kapott többet Apa, havonta, nem volt mindegy.
dec. 31. 18:03
 3/11 anonim ***** válasza:
56%
Ezt már kb. 30 éve mondogatjuk, azalatt meg elég sokan nyugdíjasok lettek azok közül, akik elkezdték ezt szajkózni.
dec. 31. 18:31
 4/11 anonim ***** válasza:
48%
A gyed a gyerek 6 hónapos korától 2 éves koráig jár, tehát 18 hónapig. Nem 18 hónap fizetés nélküli szabadság az, ami a nyugdíjnál problémát okoz.
dec. 31. 18:42
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, viszonylag nehéz döntés, még átgondoljuk, átbeszéljük.
dec. 31. 19:55
 6/11 anonim ***** válasza:
14%
Ha apa gyedre megy,akkor te evidens hogy mesz vissza dolgozni. Vagy ugy gondoltad ketten ultok otthon a gyerekkel:D ilyet meg nem is hallottam.
tegnapelőtt 08:49
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

6

A gyed egy pénzbeli juttatás. Köze nincs ahhoz, hogy ki marad otthon a gyerekkel.

tegnapelőtt 08:50
 8/11 anonim ***** válasza:
77%
6os, annyit értesz hozzá,mint tyúk az algebrához, gyed mellett dolgozhat apa, valószínűleg fog is. De ha nem tenné sem lenne hozzá semmi közöd.
tegnapelőtt 16:16
 9/11 A kérdező kommentje:
Az első gyereknél is apa volt gyeden, mivel a covid alatt megszűnt a munkaviszonyom , és nem dolgoztam,a gyerekkel voltam itthon, apa dolgozott
tegnapelőtt 18:47
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Persze h gyed mellett lehet dolgozni en is kaptam munka mellett. De akkor anyuka milyen jogon van otthon? Fizetes nelkulin?
tegnapelőtt 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!