Ha apuka veszi igénybe a GyED-et (mivel többet kapna), az anyuka munkahelye felmond ilyen esetben? Vagy ez fizetetlen szabadság?
Figyelt kérdés
110 ezer ft-tal kapnánk többet havonta, ha apuka veszi igénybe, viszont ha jól olvastam nekem ezzel megszűnhet a munkaviszonyom.
Nehéz dönteni, mivel olyan a munkahelyem, olyan időbeosztással, hogy az első gyerekünk után is simán visszatudtam menni.
dec. 31. 14:55
1/11 anonim válasza:
Fizetés nélküli szabadság, de így a kiesett idő alatt se tb-d, se a nyugdíjjogosultsági idő nem ketyeg és ha lenne új gyerek, utána csak a gyesre lennél jogosult. Összességében nem éri meg annak aki számol.
2/11 anonim válasza:
Dehogyisnem éri meg. A tb jelenleg 12 ezer forint kb havonta, nyugdíjam nekem már nem lesz, arra nem hajtok, és terhes sem leszek. Nálunk is kb 130 ezerrel kapott többet Apa, havonta, nem volt mindegy.
3/11 anonim válasza:
Ezt már kb. 30 éve mondogatjuk, azalatt meg elég sokan nyugdíjasok lettek azok közül, akik elkezdték ezt szajkózni.
4/11 anonim válasza:
A gyed a gyerek 6 hónapos korától 2 éves koráig jár, tehát 18 hónapig. Nem 18 hónap fizetés nélküli szabadság az, ami a nyugdíjnál problémát okoz.
5/11 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, viszonylag nehéz döntés, még átgondoljuk, átbeszéljük.
dec. 31. 19:55
6/11 anonim válasza:
Ha apa gyedre megy,akkor te evidens hogy mesz vissza dolgozni. Vagy ugy gondoltad ketten ultok otthon a gyerekkel:D ilyet meg nem is hallottam.
7/11 anonim válasza:
6
A gyed egy pénzbeli juttatás. Köze nincs ahhoz, hogy ki marad otthon a gyerekkel.
8/11 anonim válasza:
6os, annyit értesz hozzá,mint tyúk az algebrához, gyed mellett dolgozhat apa, valószínűleg fog is. De ha nem tenné sem lenne hozzá semmi közöd.
9/11 A kérdező kommentje:
Az első gyereknél is apa volt gyeden, mivel a covid alatt megszűnt a munkaviszonyom , és nem dolgoztam,a gyerekkel voltam itthon, apa dolgozott
tegnapelőtt 18:47
10/11 anonim válasza:
Persze h gyed mellett lehet dolgozni en is kaptam munka mellett. De akkor anyuka milyen jogon van otthon? Fizetes nelkulin?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!