Milyen szabadsággal kapcsolatos kérvényt kell beadnom?
Figyelt kérdés
novemberben lesz 2 a fiam,de nem mennék vissza dolgozni mert addigra szeretnenk ha összejönne a második baba. Így a nagy nem menne bölcsibe. A szsbadságaimmal kapcsolatos kérvényt kéne benyújtanom,de pontosant mit is? És erre van formanyomtatvány vagy én találom ki? És mikir kell beadni? A főnököm semmit nem tud, felhívtam a pénzügyest ő mondta a kérvényt,de nem volt túl részletes.
Alulírott xy november x napjától kérem a gyermekgondozás céljából kivett fizetés nélküli szabadságom megszüntetését. November X+1 napjával megkezdem a munkát a fizetes nelkuli szabadságom előtti beosztasaban, illetve ettől a naptól kerem az addig felgyulemlett szabadságom kiadását.
Tisztelettel xy.
2020. aug. 31. 06:56
2/9 anonim válasza:
1-es, ez arra vonatkozna, ha kérdező visszamenne dolgozni. De ő nem szeretne. Nem tudom, milyen kérvény lehet az, hiszen ha jól értem, nem szünteted meg a fizetés nélküli szabadságodat (a gyed-gyesre járót). Az összegyűlt szabadságaidat meg akkor veheted ki, mikor visszamész, akár második gyerek után is ami összesen összegyűlt.
2020. aug. 31. 07:13
3/9 anonim válasza:
Nem kell semmit. A szabadság addig nem jár, míg vissza nem mész dolgozni. Ha lejár a gyed, simán maradsz gyesen. De erről nem kell nyilatkoznod külön.
2020. aug. 31. 07:27
4/9 anonim válasza:
2!
Csak szólok, a második gyerek még tervben van. Nekem evidensnek tűnik, hogy a kérdező ki szeretné használni azt a lehetőséget, amikoris "véletlenül" pont az epp kiadas alatt levo fizetett szabadság alatt derül ki a terhesség és így a szabadságot megszakítva táppénzre megy. Ehhez kell a kérelem.
2020. aug. 31. 07:54
5/9 anonim válasza:
De mit akarsz egyáltalán?
Mihez szeretnél kérvényt?
A fizetés nélküli szabadságot meddig igényelted?
Mert ugye igényelted?
A gyed-del egy időben kellett nyilatkoznod, hogy a gyereked hány éves koráig kéred (max. 3).
Ha 3-ig kérted, nincs dolgod.
Ha 2-ig, akkor leadsz egy új papírt.
A fizetett szabadságról nincs mit nyilatkozni, amíg nem mész vissza papíron. Az meg csak akkor lesz, ha teherbe esel.
2020. aug. 31. 10:26
6/9 A kérdező kommentje:
Utolsó igen ez lenne a cél,de ez a pénzügyis nő is ezt mondta,csak egy katyvasz volt nekem,de akkor vissza kell hivnom mindenképp,hogy hogy gondolta
2020. aug. 31. 10:26
7/9 A kérdező kommentje:
5ösre gondoltam az előbb.
2020. aug. 31. 10:27
8/9 A kérdező kommentje:
eredetileg azért hivtam,h ha nem megyek vissza és terhes leszek megint akkor milyen pénzt fogok kapni,es erre mondta ezt a kérvényt,meg h veszélyeztett terheskent mehetek megint táppénzre
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!