Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » GYÁS, GYES, GYED, GYET » Mi után jár a CSED/GYES Az...

Mi után jár a CSED/GYES Az az összeg után amire be vagyok jelentve vagy az az összeg után amit minden hónapban elutalnak a számlámra és az szerepel a bérpapíron is.?

Figyelt kérdés

(Jutalék rendszer van nálunk, megkapjuk az alap garantált bérminimumot amire be vagyunk jelentve, illetve erre rájön a jutalék, nyelvpótlék.

Az lenne a kérdésem hogy melyik után számolják ami a bérpapíron van vagy amire be vagyok jelentve?

Előre is köszönöm :)

nov. 25. 09:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Az után, amennyi után adót fizetnek.
nov. 25. 09:35
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
A járulékköteles jövedelemből. Gondolom a jutalékodból meg a pótlékokból is levonásra kerülnek az adó és a járulékok. Ez esetben az is beleszámít. (A szülést megelőző harmadik hónap első napjától nézik a 180 bérezett nap jövedelmét. Annak az átlagából fogják megállapítani az ellátások összegét, amennyiben ez a 180 nap adott.)
nov. 25. 09:35
 3/8 anonim ***** válasza:
46%

Amit utalnak hivatalosan.

Nekem pl. az alapul vett időszakban volt sok túlórám, meg pont akkor kaptuk a fegyverpénzt is, így majdnem kétszer annyi lett a csed, mint a hivatalos nettó fizum 😀

A gyesnek viszont sajnos maximuma van, azt a sima fizummal is megkaptam volna, így ott nálam nem számított, de egyébként ugyanaz az alapja, mint a csednek.

nov. 25. 09:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Gyednek van maximuma, a gyes mindenkinek ugyanannyi.
nov. 25. 09:43
 5/8 anonim ***** válasza:
79%

Amit utalnak hivatalosan.

Vagy nem. Nekem van kiküldetés, utazási ktg térítés, külföldi napidíj. Ezt is hivatalosan utalják, de nem járulékalap...

nov. 25. 09:46
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Csed és gyed amire te gondolsz.

Ezt az adózott jövedelmedből számolják, ahogy fentebb is írták.

A gyes alanyi jogon jár, mindenkinek fix összeg, 24ezer ft körül.

nov. 25. 10:03
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

4!

Jogos, arra gondoltam, csak bekavart a kérdező, hogy ezt a kettőt kérdezte, én meg mindig keverem...

nov. 25. 10:16
 8/8 A kérdező kommentje:

Mindenkinek nagyon köszönöm!

🙏🏻🙏🏻🙏🏻

tegnapelőtt 09:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!