Mi után jár a CSED/GYES Az az összeg után amire be vagyok jelentve vagy az az összeg után amit minden hónapban elutalnak a számlámra és az szerepel a bérpapíron is.?
(Jutalék rendszer van nálunk, megkapjuk az alap garantált bérminimumot amire be vagyunk jelentve, illetve erre rájön a jutalék, nyelvpótlék.
Az lenne a kérdésem hogy melyik után számolják ami a bérpapíron van vagy amire be vagyok jelentve?
Előre is köszönöm :)
Amit utalnak hivatalosan.
Nekem pl. az alapul vett időszakban volt sok túlórám, meg pont akkor kaptuk a fegyverpénzt is, így majdnem kétszer annyi lett a csed, mint a hivatalos nettó fizum 😀
A gyesnek viszont sajnos maximuma van, azt a sima fizummal is megkaptam volna, így ott nálam nem számított, de egyébként ugyanaz az alapja, mint a csednek.
Amit utalnak hivatalosan.
Vagy nem. Nekem van kiküldetés, utazási ktg térítés, külföldi napidíj. Ezt is hivatalosan utalják, de nem járulékalap...
Csed és gyed amire te gondolsz.
Ezt az adózott jövedelmedből számolják, ahogy fentebb is írták.
A gyes alanyi jogon jár, mindenkinek fix összeg, 24ezer ft körül.
4!
Jogos, arra gondoltam, csak bekavart a kérdező, hogy ezt a kettőt kérdezte, én meg mindig keverem...
Mindenkinek nagyon köszönöm!
🙏🏻🙏🏻🙏🏻
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!