Visszamennétek dolgozni?
Picit bizonytalan vagyok.
Októberben mennék vissza dolgozni. Akkor 9 hónapos lesz a 2. kislányom.
Családi házban lakunk. 3 gyerek és (12 és 3 éves es a 6 hós pici ) 2 felnőtt. Telken belül itt van anyukám és a párja is, ha úgy van bármibe tudnak segíteni. Ezt teszik most is.
Adott egy lehetőség, hogy magasabb pozícióba kerülhessek októbertől.
Van hitelünk. Sajnos nem is kevés…ugye a házat csak így tudtuk megvenni és még javában építkezünk. Nagyon sok minden kell még. Milliók.. Ezért mennék vissza, hogy ne okozzon különösebb gondot a hitel és a gyerekeknek is meg legyen mindenük.
A pici menne magán bölcsibe, ahol nagyon jó helye lenne. ( Az egyik ismerősünk gyerkőce is oda jár, onnan tudjuk. )
6os vagyok
Teljesen megértem. Ha úgy érzed nem csak az anyagiak miatt jobb, hanem neked is mentálisan, akkor menj vissza. Attól még ugyanúgy szereted a picit. Ezenkívül a gyerekek gyorsan alkalmazkodnak. Persze rossz, hogy kimaradsz a pici korból és a gyereknél is lehet majd jobban előjön a szeparációs szorongás emiatt, de azt vallom, hogy boldog anya boldog baba. Bölcsiben 100%os figyelmet kap, jobb, mintha kiégsz teljesen.
6-os
Az is a “baj”, hogy itt Érden van 2 állami bölcsi de hogy oda bejuss már mikor megtudod hogy babád lesz kb akkor kell beíratni hogy bekerülj…
Így itt sajnos maradt a magán. ( az első kislányom még a XXII. kerületbe jár bölcsibe júliusig, meg ott laktunk mikor elkezdte )
Ez a magán meg tudjuk hogy nagyon jó és a legolcsóbb is még ha vissza is megyek és be kell fizetni havonta, nem vészes.
Ide viszont szeptemberi kezdéssel veszik fel elsősorban a gyerekeket. Utána a többit.
Így maradt ez.
Én meg akartam várni először a tavaszt de így hogy nem biztos a felvétel inkább ezt választanám.
6os vagyok
Akkor menj vissza dolgozni nyugodtan. Ne aggódj, ellesz a bölcsiben is. Néhány nem ideális, de mások is nőttek így fel. Ugyanúgy fog téged szeretni az a pici.
Odáig jutottam, hogy 9 hónapos, már megvolt a válaszom: én nem.
Nem is vállaltam volna egy gyereket se, ha ilyen hamar vissza akartam volna menni. Neked meg a harmadik? Minek?
Más nyilván ha az éhhalál fenyeget, de na...
15-ös
A 12 eves nem az enyém. A férjem részéről hozott gyerek de nálunk van.
"mi lenne a nyugati országokban meg az USA-ban, ahol pár hét után vissza kell menni"
Tévedés, hogy ott vissza KELL menni. Nem kell. Ugyanúgy döntés kérdése, sokan is döntenek a full time anyaság mellett, hiába nem kapnak rá egy fityinget se és csak akkor helyezkednek el ismét, amikor nagyobbak a gyerekek.
Ugyanazt csinálnám ott is, mint amit csináltam. Csak annyit vállalok, amennyi belefér a keretbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!