Elkeseredett kérdése:

Visszamennétek dolgozni?

Figyelt kérdés

Picit bizonytalan vagyok.

Októberben mennék vissza dolgozni. Akkor 9 hónapos lesz a 2. kislányom.

Családi házban lakunk. 3 gyerek és (12 és 3 éves es a 6 hós pici ) 2 felnőtt. Telken belül itt van anyukám és a párja is, ha úgy van bármibe tudnak segíteni. Ezt teszik most is.

Adott egy lehetőség, hogy magasabb pozícióba kerülhessek októbertől.

Van hitelünk. Sajnos nem is kevés…ugye a házat csak így tudtuk megvenni és még javában építkezünk. Nagyon sok minden kell még. Milliók.. Ezért mennék vissza, hogy ne okozzon különösebb gondot a hitel és a gyerekeknek is meg legyen mindenük.

A pici menne magán bölcsibe, ahol nagyon jó helye lenne. ( Az egyik ismerősünk gyerkőce is oda jár, onnan tudjuk. )

jún. 10. 14:31
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
67%

6os vagyok

Teljesen megértem. Ha úgy érzed nem csak az anyagiak miatt jobb, hanem neked is mentálisan, akkor menj vissza. Attól még ugyanúgy szereted a picit. Ezenkívül a gyerekek gyorsan alkalmazkodnak. Persze rossz, hogy kimaradsz a pici korból és a gyereknél is lehet majd jobban előjön a szeparációs szorongás emiatt, de azt vallom, hogy boldog anya boldog baba. Bölcsiben 100%os figyelmet kap, jobb, mintha kiégsz teljesen.

jún. 10. 18:49
 12/25 anonim ***** válasza:
68%
Én nem mennék még vissza, de megértem azt is, aki máshogy döntene.
jún. 10. 19:17
 13/25 A kérdező kommentje:

6-os

Az is a “baj”, hogy itt Érden van 2 állami bölcsi de hogy oda bejuss már mikor megtudod hogy babád lesz kb akkor kell beíratni hogy bekerülj…

Így itt sajnos maradt a magán. ( az első kislányom még a XXII. kerületbe jár bölcsibe júliusig, meg ott laktunk mikor elkezdte )

Ez a magán meg tudjuk hogy nagyon jó és a legolcsóbb is még ha vissza is megyek és be kell fizetni havonta, nem vészes.

Ide viszont szeptemberi kezdéssel veszik fel elsősorban a gyerekeket. Utána a többit.

Így maradt ez.

Én meg akartam várni először a tavaszt de így hogy nem biztos a felvétel inkább ezt választanám.

jún. 10. 19:42
 14/25 anonim ***** válasza:
36%

6os vagyok

Akkor menj vissza dolgozni nyugodtan. Ne aggódj, ellesz a bölcsiben is. Néhány nem ideális, de mások is nőttek így fel. Ugyanúgy fog téged szeretni az a pici.

jún. 10. 19:46
 15/25 anonim ***** válasza:
39%

Odáig jutottam, hogy 9 hónapos, már megvolt a válaszom: én nem.

Nem is vállaltam volna egy gyereket se, ha ilyen hamar vissza akartam volna menni. Neked meg a harmadik? Minek?

Más nyilván ha az éhhalál fenyeget, de na...

jún. 10. 19:59
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem mentem vissza, pedig akkkor lett 2 éves. Rengeteg videó, kép van erről az első 3 évről, borzasztóan bántam volna, ha visszamegyek,s a dadusnéni él meg minden olyan pillanatot, amit nekem kéne. Imádtam. Viszont nekünk hitelünk sem volt, férjem jól keres, meg is beszéltük ezt előre.
jún. 10. 22:37
 17/25 A kérdező kommentje:

15-ös

A 12 eves nem az enyém. A férjem részéről hozott gyerek de nálunk van.

jún. 11. 04:17
 18/25 anonim ***** válasza:
43%
Jaj istenem, ez a sápítozás, hogy túl kicsi :D Veletek mi lenne a nyugati országokban meg az USA-ban, ahol pár hét után vissza kell menni dolgozni? Ott nem túl kicsik? Ez ilyen magyar luxus, hogy 3 évig otthon ülünk a gyerekkel. Menj nyugodtan, nem lesz semmi baja.
jún. 11. 09:14
 19/25 anonim ***** válasza:
79%

"mi lenne a nyugati országokban meg az USA-ban, ahol pár hét után vissza kell menni"

Tévedés, hogy ott vissza KELL menni. Nem kell. Ugyanúgy döntés kérdése, sokan is döntenek a full time anyaság mellett, hiába nem kapnak rá egy fityinget se és csak akkor helyezkednek el ismét, amikor nagyobbak a gyerekek.

Ugyanazt csinálnám ott is, mint amit csináltam. Csak annyit vállalok, amennyi belefér a keretbe.

jún. 11. 11:47
 20/25 anonim ***** válasza:
18, frászt magyar luxus. Eleve hogy lehet luxusnak nevezni a magyar nyomort? Ellenben a jóléti államokban létező dolog, hogy addig marad anyuka, ameddig akar. Az teljesen más kérdés, hogy meddig tartják az állását. Az csak azt köti, akinek felkopna az álla egy fizetésből vagy annyira karrierista (de arra meg azt mondom, hogy aki igazán jó a szakmajában, az kihagyás után is kap ajánlatot - én fél év alatt visszadolgoztam magam vezető pozícióba, pedig új cégnél kezdtem újra).
jún. 11. 12:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!