Visszamennél dolgozni úgy, hogy szeretnétek még egy babát?
Figyelt kérdés
Tudja a munkáltatóm, hogy szeretnénk még egy gyereket. Fél éve próbálkozunk sikertelenül. A kétéves gyeremeket ősztől beadjuk bölcsibe, ehhez kell munkáltatói igazolás tehát vissza kell mennem dolgozni. Ha visszamegyek, már nem leszek védett és elküldhetnek. Volt már valaki hasonló helyzetben?2020. máj. 27. 12:25
1/11 anonim válasza:
Igen el küldhetnek ha vissza mész. Én személy szerint nem fogok vissza menni dolgozni ha be tölti a kicsi a 2évet mert nem szeretném hogy ki rugjanak illetve reményeink szerint mire két éves lesz addigra jön a kis tesó de ha nem akkor se megyek vissza.
2/11 anonim válasza:
Így nem. De gondolom, a bölcsi akkor ugrik... 😔 Szükség volna rá, fontos?
3/11 anonim válasza:
Egyáltalán nem evidens, hogy kirúgnak. De persze megtehetik, de azért kell indok is hozzá. Az en munkahelyemen nem divat kirúgni a kisgyerekes anyákat. Sokan vannak akik 2-3 gyereket is szültek innen úgy, hogy a kettő között pl egy évet dolgoztak is. Aztan szépen visszajöttek dolgozni.
4/11 anonim válasza:
Visszamentem és dolgoztam is. Végül 4 éves volt a nagy, mire összejött a második. Meg egy pillanatra sem féltem, hogy kirúgnak, jó munkaerő vagyok, nagyon örültek, hogy visszamegyek. Eleve még ha visszamegy az ember, és azonnal terhes lesz, akkor is dolgozhat még 7 hónapot.
5/11 A kérdező kommentje:
#2 A kislányomnak jót tenne a bölcsi, én már kevés vagyok neki.
2020. máj. 27. 13:22
6/11 anonim válasza:
#5 Akkor viszont félve, de kockáztatnék... Ha most ne adj' Isten oviba kerüléséig nem jön össze a baba, akkor addig unatkoznia otthon nagyon nem egy jó alternatíva.
7/11 anonim válasza:
Én is visszamentem mikor a nagy 2 éves lett. Dolgoztam másfél évet, utána estem teherbe a másodikkal.
8/11 anonim válasza:
Vissza is mentem. Bár én a naggyal 3 evig voltam itthon, és új munkahelyen kezdtem, tudták, hogy gyereket akarok úgy jó 1,5 év mulva. Össze is jött, most a kicsi megy ősszel bölcsibe, én meg vissza. Mi nem tervezünk többet, várnak is vissza.
9/11 anonim válasza:
A gyermek 3 éves koráig nem rúghatnak ki, kvázi addig, ameddig a GYES jár.
Mt. 66.§ (6)
"Az anya vagy a gyermekét egyedül nevelő apa munkaviszonyának felmondással történő megszüntetése esetén a gyermek hároméves koráig a (4)–(5) bekezdésben foglaltakat kell alkalmazni, ha a munkavállaló szülési vagy a gyermek gondozása céljából fizetés nélküli szabadságot [128. § (1) és (2) bekezdése] nem vesz igénybe."
10/11 anonim válasza:
Amint visszamegy dolgozni, teljes nyugalommal kirúghatják, nem élvez már mentességet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!