Visszamennétek dolgozni?
Picit bizonytalan vagyok.
Októberben mennék vissza dolgozni. Akkor 9 hónapos lesz a 2. kislányom.
Családi házban lakunk. 3 gyerek és (12 és 3 éves es a 6 hós pici ) 2 felnőtt. Telken belül itt van anyukám és a párja is, ha úgy van bármibe tudnak segíteni. Ezt teszik most is.
Adott egy lehetőség, hogy magasabb pozícióba kerülhessek októbertől.
Van hitelünk. Sajnos nem is kevés…ugye a házat csak így tudtuk megvenni és még javában építkezünk. Nagyon sok minden kell még. Milliók.. Ezért mennék vissza, hogy ne okozzon különösebb gondot a hitel és a gyerekeknek is meg legyen mindenük.
A pici menne magán bölcsibe, ahol nagyon jó helye lenne. ( Az egyik ismerősünk gyerkőce is oda jár, onnan tudjuk. )
Én nem mennék.
Egyrészt mert 9 hónaposan még igencsak kicsi. Nekem nem lenne szívem betenni.
Másrészt mert az első 2 évben olyan sokat fejlődnek szerintem, amiről ha lemarad az ember, megbánja. Legalábbis én megbántam volna.
Munkát talál az ember bármikor, de a gyerekemmel töltött időt nem adja vissza senki.
Mondjuk én kapásból 3 gyereket sem vállaltam volna, meg egy rakat hitelt sem.
Hát ezt neked kell eldöntened. Ha álmaid munkája akkor fogadd el. Attól még nem szereted kevésbé a gyerekedet, mert korábban adod bölcsibe. Plusz ha nehezen bírod az anyaságot, mert ilyen is van, akkor is érdemes elgondolkodni a munkán.
Mindenki szuperanya, csak a gyerek számít, de ha úgy érzed téged a munka tenne boldoggá nyugodtan fogadd el. Sok anyuka megy vissza dolgozni ilyen vagy olyan okból.
Nem mennek vissza ilyen pici mellett.
De tudtatok mennyi hiteletek van mielott terhes lettel akkor is.
6os vagyok
Szerintem itt nem feltétlen a hitel a gond, hanem az, hogy kevesebbet kap gyeddel, mint előtte és nehezebb megélni.
Ha a lehetőség csak akkor adott, ha visszamész, és olyan előrelépési lehetőség, ami hosszú távon kamatoztatható a család érdekében (anyagilag, munkaidőben, mindenhogy), akkor visszamennék a helyedben.
Igen, még nagyon picike lesz akkor is a lányod, de vannak lehetőségek, amit nem biztos, hogy megéri kihagyni.
Viszont, ha csak az anyagiak miatt mennél vissza, hogy hónapról hónapra könnyebb legyen a plusz fizetéssel, azért önmagában nem biztos, hogy megéri. Eleve a magánbölcsi iszonyat pénzt emészt fel. Így "csak" emiatt nem mennék vissza, hiszen a munkád ettől nem veszik el, ugyanúgy vissza kell vegyenek majd a kitöltött gyed után.
Röviden: akkor mennék vissza, ha egyszeri vissza nem térő lehetőség és hosszú távon is megéri, nemcsak most.
6-os
Igen. Inkább az az oka. Nem a hitel.
Meg nem is az hogy nehezen bírom az anyaságot ( vagyis csak 1-2 dolgot ami vele jár) hanem én ( sajnos vagy nem sajnos ) nem vagyok az otthonülő a típus. Szeretek pörögni , szeretem a munkám, fejlődni..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!