Elkeseredett kérdése:

Visszamennétek dolgozni?

Figyelt kérdés

Picit bizonytalan vagyok.

Októberben mennék vissza dolgozni. Akkor 9 hónapos lesz a 2. kislányom.

Családi házban lakunk. 3 gyerek és (12 és 3 éves es a 6 hós pici ) 2 felnőtt. Telken belül itt van anyukám és a párja is, ha úgy van bármibe tudnak segíteni. Ezt teszik most is.

Adott egy lehetőség, hogy magasabb pozícióba kerülhessek októbertől.

Van hitelünk. Sajnos nem is kevés…ugye a házat csak így tudtuk megvenni és még javában építkezünk. Nagyon sok minden kell még. Milliók.. Ezért mennék vissza, hogy ne okozzon különösebb gondot a hitel és a gyerekeknek is meg legyen mindenük.

A pici menne magán bölcsibe, ahol nagyon jó helye lenne. ( Az egyik ismerősünk gyerkőce is oda jár, onnan tudjuk. )

jún. 10. 14:31
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan nem, de ez én vagyok. 9 hónapos baba nagyon kicsi még, de persze a kényszer nagy úr. Ezt ugye te látod, hogy most akkor kijöttök, vagy nem jöttök ki anyagilag.
jún. 10. 14:43
 2/25 anonim ***** válasza:
84%

Én nem mennék.

Egyrészt mert 9 hónaposan még igencsak kicsi. Nekem nem lenne szívem betenni.

Másrészt mert az első 2 évben olyan sokat fejlődnek szerintem, amiről ha lemarad az ember, megbánja. Legalábbis én megbántam volna.

Munkát talál az ember bármikor, de a gyerekemmel töltött időt nem adja vissza senki.

Mondjuk én kapásból 3 gyereket sem vállaltam volna, meg egy rakat hitelt sem.

jún. 10. 14:46
 3/25 anonim ***** válasza:
53%
Én visszamennék.
jún. 10. 14:52
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Ezt neked kell eldöntened. Nekem 3 pozíciót ajánlottak fel mikor mentem vissza, de úgy sem válaltam, hogy a gyerek 2 éves volt. Nekem az indokom az volt, hogy a párom is magas poziban van és kell a gyerekek mellé egy nyugodtabb szülő is. A helyzetettel ti vagytok tisztában, hogy mit tudtok válalni. Bár a magánbölcsire is sok elmegy szerintem.
 6/25 anonim ***** válasza:
58%

Hát ezt neked kell eldöntened. Ha álmaid munkája akkor fogadd el. Attól még nem szereted kevésbé a gyerekedet, mert korábban adod bölcsibe. Plusz ha nehezen bírod az anyaságot, mert ilyen is van, akkor is érdemes elgondolkodni a munkán.

Mindenki szuperanya, csak a gyerek számít, de ha úgy érzed téged a munka tenne boldoggá nyugodtan fogadd el. Sok anyuka megy vissza dolgozni ilyen vagy olyan okból.

jún. 10. 15:20
 7/25 anonim ***** válasza:
71%

Nem mennek vissza ilyen pici mellett.

De tudtatok mennyi hiteletek van mielott terhes lettel akkor is.

jún. 10. 15:24
 8/25 anonim ***** válasza:
44%

6os vagyok

Szerintem itt nem feltétlen a hitel a gond, hanem az, hogy kevesebbet kap gyeddel, mint előtte és nehezebb megélni.

jún. 10. 15:48
 9/25 anonim ***** válasza:
56%

Ha a lehetőség csak akkor adott, ha visszamész, és olyan előrelépési lehetőség, ami hosszú távon kamatoztatható a család érdekében (anyagilag, munkaidőben, mindenhogy), akkor visszamennék a helyedben.

Igen, még nagyon picike lesz akkor is a lányod, de vannak lehetőségek, amit nem biztos, hogy megéri kihagyni.

Viszont, ha csak az anyagiak miatt mennél vissza, hogy hónapról hónapra könnyebb legyen a plusz fizetéssel, azért önmagában nem biztos, hogy megéri. Eleve a magánbölcsi iszonyat pénzt emészt fel. Így "csak" emiatt nem mennék vissza, hiszen a munkád ettől nem veszik el, ugyanúgy vissza kell vegyenek majd a kitöltött gyed után.

Röviden: akkor mennék vissza, ha egyszeri vissza nem térő lehetőség és hosszú távon is megéri, nemcsak most.

jún. 10. 17:14
 10/25 A kérdező kommentje:

6-os

Igen. Inkább az az oka. Nem a hitel.

Meg nem is az hogy nehezen bírom az anyaságot ( vagyis csak 1-2 dolgot ami vele jár) hanem én ( sajnos vagy nem sajnos ) nem vagyok az otthonülő a típus. Szeretek pörögni , szeretem a munkám, fejlődni..

jún. 10. 18:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!