Jelenleg 2024ben mik a lehetőségek munkanélkülinek szülés után?
2020.09.10-2023.10.31.ig volt közfoglalkoztatottként munkám.
2023.09.05.én elkezdtem egy Általános Ápolói tanfolyamot, mely miatt megszünt 2023.10.31én a közfoglalkoztatott munkám. 90 napra kaptam meg a munkanélküli segélyt. Majd maradtam regisztrált munkanélküli miközben folytattam a tanfolyamot. 2024.04.03tól kezdve pedig elkezdődtek a gyakorlati óráink, amivel kapcsolatban kaptunk Gyakorlati munkaszerződést. Nem sokat, de kapunk rá valamennyi pénzt, mely jövedelemnek számít.
Próbáltam utánna járni hivatalosan is, hogy mik a lehetőségeim, december elejére várt szülés után. De nem kaptam semmi olyan választ amit egyébként nincs közzé téve már az oldalukon tájékoztatás képpen.
Van esély a Gyedre?
A tanfolyamot azért kezdtem el, hogy jobb munka lehetőségem legyen. Persze ezt csak azt értheti aki egész életében keményen küzdött, hogy megtudjon adni mindent a családjának.
Miből is akartad megadni nekik a mindent? A munkanélküli segélyből vagy a közmunkából?
Azt áruld már el nekem, hogy ha egy iskolás gyerekkel nem tudtál normális 8-16ig tartó munkát találni, akkor majd kettővel hogy fogsz ápolóként éjszakázni, vagy ünnepnapon dolgozni? Vagy hogy viszed a gyereked oviba ha 6ra már műszakot kell kezdened? Mert azt azért ne képzeld, hogy csak mert neked gyereked van, a többiek átvállalják ezeket tőled. Mert meglepő, de sokuknak szintén van.
23as, pont arra gondoltam amit a 24es leírt. Ha apuka normálisan képben lenne, akkor a kérdező már rég dolgozhatna és nem kitartanák.
Tehát két lehetőség van:
1. apuka csak a szexnél szokott jelen lenni
2. minden kifogás csak dolgozni ne kelljen a kérdezőnek
26-27: Minden csak hozzáállás kérdése. Mindkét gyermekemmel félidős terhességig tudtam dolgozni ápolónőként. Vannak védőeszközök stb. Simán lehet dolgozni amíg bírja terhesen a munkakört.
Kérdező: ha 8 évig nem tudtál dolgozni a lányod mellett, akkor miért pont ápoló képzést csinálsz ahol nem épp családbarát a munkaidő?
Én még GYED-en vagyok a kicsivel, a maximumot kapom, férjem is dolgozik de így sem könnyű. Idén megyek vissza dolgozni ahogy betölti a két évet és lejár a GYED. Az is lehet hogy csak fél állást fogok tudni vállalni még 1-2 évig amíg nagyobb nem lesz, hiszen a 12 órás munkaidő kemény.
Inkább ped. asszisztensi, vagy pedagógusi, bölcsis gondozói, vagy óvónői pályát javasolnék gyerek mellé, hidd el ott a leggyerekbarátibb a munkaidő és biztos hogy állásod is lesz mert kevesen vannak. Nekem is az a tervem hogy 1-2 év múlva elkezdem a tanítóképzőt. Az ápolók sem nem keresnek jól, a lelküket is kiteszik, majd kiégnek. Látom, tudom. 15 éve csinálom az eü. legnehezebb területén. Ha mégis ennél a pályánál maradsz, keress egy hobbit amitől feltöltődsz, kikapcsolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!