Jelenleg 2024ben mik a lehetőségek munkanélkülinek szülés után?
2020.09.10-2023.10.31.ig volt közfoglalkoztatottként munkám.
2023.09.05.én elkezdtem egy Általános Ápolói tanfolyamot, mely miatt megszünt 2023.10.31én a közfoglalkoztatott munkám. 90 napra kaptam meg a munkanélküli segélyt. Majd maradtam regisztrált munkanélküli miközben folytattam a tanfolyamot. 2024.04.03tól kezdve pedig elkezdődtek a gyakorlati óráink, amivel kapcsolatban kaptunk Gyakorlati munkaszerződést. Nem sokat, de kapunk rá valamennyi pénzt, mely jövedelemnek számít.
Próbáltam utánna járni hivatalosan is, hogy mik a lehetőségeim, december elejére várt szülés után. De nem kaptam semmi olyan választ amit egyébként nincs közzé téve már az oldalukon tájékoztatás képpen.
Van esély a Gyedre?
Eddig úgy tudjuk a augusztusban lesz Gyakorlati képző változás. A gyakorlati munkaszerződésünk folyamatos lesz, csak más cég veszi majd át. Annak a Bruttó fizetése meg fogalmunk sincs mennyi lesz.
Próbálok visszamenni dolgozni, mert az biztosabbnak érzem, de nem sok szerencsém van sajnos.
Közmunkára, munkanélküli segélyre gyereket vállalni...frankó. Remélem legalább a sulit eltudod végezni és utána munkába állsz, hogy ne kelljen nélkülöznie, de addig sajnos sok idő van még...pláne pici gyerekkel, pályakezdőként nem lesz egyszerű eü.-ben elhelyezkedni.
Istenem, miért nem gondolkodnak előre az emberek?
Kedves 9-es.
Az ember bárhogy is tervez, nem mindig úgy alakulnak a dolgai ahogy szeretné. És úgy fogalmaznak mintha egyedülálló anyaként terveztem volna nevelni gyermeket.
És egyáltalán nem ebből terveztem nevelni a kicsit.
Nem zavar ha csak Gyest kapok. Csupán jó lett volna ezúttal ha én is tudnám használni egyszer a Gyedet. Anyagilag jóval hamarabb terveztem, de így hozta az élet.
És azért tartom zsugorinak a gyakorlati bruttót, mert a szerződés elkészülte előtt nem erről beszélt a gyakorlati oktató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!