Ha felmondok kapok CSEDET/GYEDET ÉS GYEST?
Kérdés, mikor mondasz fel.
Ha a jogviszony megszűnését követő 42 napon belül szülsz, csedre jogosult lehetsz (nincs infó az előzetes biztosítási idődről), viszonyt gyedre nem, csak gyesre a csed után.
Álláskeresésisre is jogosult lehetsz, ha álláskeresési alatt szülsz, akkor egy napigpárhuzamos az álláskeresési és a csed, ezért jár a gyed is (de ugye itt is feltétel a 365 nap, amit nem tudunk, megvan-e).
És lehetne tovább ragozni, csak infó nélkül nem érdemes.
Egy kicsit konkrétabban is írhatnál.
Mióta dolgozol ott, mikor akarsz felmondani, mikortól vagy jogosult a csed-gyedre... Na meg mi az oka a felmondásnak?!
Miért is mondanál fel?
Egy újabb idióta munkáltató aki próbál rábeszélni vagy mi?
Magadtól meg miért tennéd?
Bocsi, írhattam volna több infót is..
Nem én akarok felmondani egy ismerősöm.
Egy általános kérdésnek szántam volna, hogy ha valaki felmond a munkahelyén, ugyanúgy kapja ezeket?
Még mindig karcsú az infó :D
De általánosságban:
Ha felmond, onnantól kezdve a tp-t felejtse el. Szülésig semmi ellátást nem kap.
Szülés után pedig csak azalanyi jogon járó gyes jár, kemény 25ezer ft.
A csed/ gyed feltétele, hogy az igénylés idején (vagy maximum azthiszem 42 napon belül) fennálló jogviszonya legyen.
Tehát ha felmond, akkor nem, nem járnak ezek.
8 vagyok.
Viszont, ha a gyed folyósítása alatt mond fel, bár nem értem valaki miért tenne ilyet, akkor jár továbbra is passzív alapon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!