Elég speciális helyzetben vagyok, az apósom cégének dolgozom. Ilyenkor neki kellene utánam táppénzt fizetnie? Ha felmondok (már terhesen) akkor járnak a támogatások?
Már bocsánat, de a világ legnagyobb marhasága lenne, ha felmondanál.
Apósod 1/3 tp-t fizet, 2/3 az állam. Csedre elmehetsz már a szülés várható időpontja előtt 4 héttel.
Szerintem, ha nem létszükséglet, akkor nem pont a szüléskor kellene a munkanélkülivel sakkozni. Ha meg nincs munkaviszonyod a szüléskor vagy nem sakkozol az alláskeresésivel, akkor csak gyes-t fogsz kapni.
Azért akartam felmondani, hogy ne kelljen utánam táppénzt fizetnie. De akkor nem teszem.
Mondjuk közben eszembe jutott, hogy amúgy még aktív nappali hallgatói jogviszonyom is volt a terhesség kezdetén, úgyhogy diplomás gyed is járna. De a munkám miatt is járna, évek óta folyamatos munkaviszonyom van. Viszont baromi keveset keresek, lehet a diplomás gyed jobban megérné (az csak akkor jár, ha másra nem vagyok jogosult). Az a baj, hogy pénzügyekhez teljesen hülye vagyok, de megpróbálok még akkor ennek is jobban utána nézni, meg kiszámolni.
Köszönöm a válaszokat!
120 körül kaptam, mivel iskola mellett nem 8 órában dolgoztam. Bejelentve eddig a minimálbérre voltam, 4 órában (de annál azért többet dolgoztam, bár változott attól függően mikor mennyi órám volt). Egyetemen mesterre jártam, úgy tudom arra valamivel több jár.
Valóban végzek munkát, de nem nagyon van több munkavállaló. Én dolgozom ott, meg egy másik nő. Ha bármikor kellett betegszabi, akkor sem lettem kiírva, hanem simán ment helyettem a másik amíg nem gyógyultam meg, nekem meg be lett írva szabadnapra. Szóval ez egy ilyen kétszemélyes biznisz.
Mindenesetre köszönöm aki eddig megpróbált segíteni, de belátom, hogy ehhez tényleg semmit nem értek. Van pénzügyi tanácsadó ismerősöm, megkérdezem, hogy ő tudna-e segíteni, vagy ismer-e valakit, aki pontosan kiszámolja nekem, hogy mivel járok jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!